fbpx

Kerro kaverillekin!

60 min

Kerro kaverillekin!

Vuohella ratsastajan kirjolohi à la Grillimestarit Teresa Välimäki

KASVIS-KVINOASALAATTI

1,5 dl kvinoaa
1 paprika
1 kesäkurpitsa
ripaus paprika- ja valkosipulijauhetta
suolaa maun mukaan

PAAHDETUT KURPITSANSIEMENET

1 dl kurpitsansiemeniä
hunajaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan
öljyä pannulle

VUOHENMAITOKASTIKE

1 dl Juustoportin luomu vuohenmaitoa
1 tl dijon-sinappia
1 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
3 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua kevätsipulia

HALLA-JUUSTO

paketti Juustoportin Halla-juustoa
öljyä paistamiseen

GRILLATTU KIRJOLOHIFILEE

paketti Saimaan Tuore kirjolohifileetä/perhepakkaus
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

OMELETTI

2 kananmunaa
0,5 dl Juustoportin luomu vuohenmaitoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
persiljaa hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna

MARJAJUOMA JÄLKIRUOAKSI

200 g mansikoita
100 g mustikoita
4 dl Juustoportin luomu vuohenmaitoa
2 rkl hunajaa
kourallinen tuoretta basilikaa

OHJE

  1. Tee marinadi lohifileelle valkoviinietikasta, öljystä, suolasta ja mustapippurista maustumaan. Levitä se hetken kuluttua lohifileen päälle. Jätä lohifilee marinoitumaan.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Grillaa paprikaa ja kesäkurpitsaa kunnes ne ovat saaneet väriä. Pilko kasvikset ja sekoita kvinoa niiden joukkoon. Lisää paprika- ja valkosipulijauhetta.
  3. Laita kurpitsansiemenet pannulle paahtumaan. Lisää öljy, hunajaa, suolaa ja pippuria. Kun siemenet ovat kauniisti paahtuneet, siirrä ne jäähtymään.
  4. Tee vuohenmaitokastike. Laita kulhoon vuohenmaitoa, dijon-sinappia, hienonnettuna ruohosipulia, tilliä ja kevätsipulia. Lisää sokeri sekä maun mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kastike valmiiksi.
  5. Paista Halla-juusto -siivut grillillä kunnes ne ruskistuvat
  6. Tee omeletti valmiiksi. Vatkaa munat ja vuohenmaito, lisää suola, pippuri, hienonnettu persilja ja kevätsipuli. Paista ohueksi omeletiksi ja leikkaa se viipaleiksi.
  7. Grillaa marinoituneet lohifileet.
  8. Sekoita mansikat, mustikat, basilika, hunaja ja vuohenmaito tehosekoittimessa. Jälkiruoka on valmis.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ