45 min
Pestokirjolohi raikkaalla kasvispedillä (4-5 annosta)
Ainekset:
Saimaan Tuore kirjolohifilee Perhepakkaus
250 g (terttu)kirsikkatomaatteja
1 dl pestoa
1 sitruuna
1 fenkoli (voit korvata muilla lempikasviksilla esim. paprikoilla tai kesäkurpitsalla)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
Basilika tai muu suosikkiyrtti koristeluun
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
Ohje:
- Mausta kalafileet: 2/3 tl suolaa, 2 rkl sitruunan mehua ja 2 rkl pestoa.
- Pilko fenkoli ja sipuli ohueksi ja murskaa valkosipulin kynsi. Sekoita kasvikset keskenään, lisää 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunan mehua, 1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria.
- Lado kasvikset kauniisti uunipellille, lisää niiden päälle tomaatit.
- Levitä loput pestosta ja paista maustetut kasvikset 200 asteessa 20 min.
- Nosta pelti uunista, lisää kalafileet, tiputa uunilämpö 175C ja paista vielä 15 min.
- Koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoile lempilisukkeella – joko perunan, riisin tai pastan kanssa.
Extra: Itsepaistettu patonki tai ciabatta on aina hyvä lisä ja ihana dipattava pannun pohjalle jääneeseen liemeen.
Recent Comments