fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

Grillattu Romanesco kukkakaali

1 Romanesco kaali

suolaa

oliiviöljyä

timjamia

sitruunamehua

Grillattu smetanakastike

100 g Juustoportti kirnuvoita

4 rkl Juustoportti pehmeä smetanaa

100 g tuoretta pinaattia

suolaa

mustapippuria

3 kuumaa grillihiiltä

Grillattu salottisipuli

1 salottisipuli

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

sitruunamehua

Savustettu kirjolohifilee

1 pkt Saimaan Tuore kirjolohifileetä (sinkkupakkaus)

1 sokeripala

timjamia

suolaa

oliiviöljyä

Kermaviilimustikat

100 g mustikoita

4 rkl Juustoportti pehmeä kermaviiliä

suolaa

timjamia

sitruunamehua

2 rkl hunajaa

Salaattijuoma

1 ruukkusalaatti

4 rkl Juustoportti pehmeä jogurttia

kourallinen basilikaa

suolaa

oliiviöljyä

hunajaa

  1. Leikkaa Romanesco kaali kahteen osaan. Laita molemmat palat folion päälle. Mausta kaali suolalla, oliiviöljyllä ja pilkotulla timjamilla. Laita kaali folion päälle grilliin. Grillaa kaali molemmilta puolilta. Kun kaali on valmis mausta palat vielä oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunamehulla
  2. Laita kasariin kirnuvoi ja nosta kasari sen jälkeen grilliin. Lisää toiseen kasariin smetana. Ota grillistä 3 grillihiiltä ja tiputa ne terässiivilään. Aseta siivilä kasarin päälle (jossa on smetana). Kaada siivilän lävitse sulanut kirnuvoi. Sekoita. Laita kasari, jossa on smetana ja kirnuvoi, takaisin grilliin. Lisää kasariin silputtu pinaatti. Sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Laita pieneen savustuslaatikkoon savustuslastuja ja sokeripala. Laita savustuslaatikko grilliin. Ripottele kirjolohifileen päälle suolaa ja loraus öljyä. Leikkaa kirjolohifilee kahteen annospalaan. Voitele paistoastia öljyllä. Laita annospalat paistoastiassa grilliin.
  4. Leikkaa salottisipuli kahteen osaan. Lorauta leikkuupinnoille oliiviöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Laita salottisipulin puolikkaat grilliin leikkuupinta alaspäin. Kun sipulipalat ovat kypsiä poista niistä päällimmäinen kuori. Tee sipulipaloista veneitä ja laita veneiden päälle pleittauksen yhteydessä kermaviilimustikoita.
  5. Laita kulhoon mustikat, kermaviili, hunaja, suola, silputtu timjami ja sitruunamehu. Sekoita.
  6. Laita tehosekoittimeen salaatti, jogurtti, suola, basilika ja oliiviöljy. Sekoita. Kaada salaattijuoma kahteen lasiin. Lisää salaattijuoman päälle hunajaa, suolaa ja silputtua basilikaa.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ