fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle

Kerro kaverillekin!

Liemi:

  • 500 g vaaleita ruotoja ilman kiduksia (siika, kuha, ahven)
  • 500 g kirjolohen ruotoja ilman kiduksia
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl porkkana
  • ½ kpl fenkoli
  • 1,2 L vettä
  • maustepippuria
  • laakerinlehti
  • (tillinsiemeniä, fenkolisiemeniä jos löytyy)

Keitto:

  • 8 dl kalalientä
  • 400 g kuutioitua kirjolohta
  • 6 kpl peruna
  • 2 kpl sipuli
  • tilliä
  • voita
  • suolaa

OHJE:

Liemi

  1. pilko porkkana
  2. hienonna sipuli
  3. viipaloi fenkoli
  4. Kuullota vihannekset kattilassa
  5. Lisää ruodot ja vesi. Anna kiehua ja Kuori vaahto liemen pinnalta.
  6. Lisää mausteet
  7. keitä max 30 min.

Keitto

  1. kuutioi perunat
  2. hienonna sipuli, kuullota voissa
  3. kaada liemi päälle ja lisää suola
  4. Kypsennä perunat sekä sipuli.
  5. lisää Kirjolohikuutiot kun perunat ovat lähes kypsät
  6. kiehauta, lisää tilli ja tarkista suola

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ