fbpx

Kerro kaverillekin!

2-3 henkilölle
45 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

Ainekset: 

2 kpl Saimaan Tuoreen kirjolohifilettä 

Kalan maustaminen: 

2/3 tl suolaa 

½ tl mustapippuria 

½ tl valkosipulijauhetta  

1 tl paprikajauhetta 

½ tl chilihiutaleita 

½ tl timjamia tai rosmariinia  

1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Muut raaka-aineet: 

2-3 annosta keitettyä riisiä 

100 g kirsikkatomaatteja 

muutama retiisi 

1 avokado 

½ nippu tuoretta salaattia 

kauden marjoja maun mukaan (esim. musta-, punaherukoita) 

Kreikkalainen kastike: 

1 rkl sitruunan kuorta 

2 rkl sitruunan mehua 

2 rkl punaviinietikkaa 

4 rkl oliiviöljyä 

1 valkosipulinkynsi murskattuna 

1 tl oreganoa 

½ tl suolaa 

ripaus mustapippuria 

Ohje

  1. Leikkaa nahaton filee 3-4 cm paloiksi ja mausta.
  2. Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan
  3. Grillaa maustetut kalapalat foliorasiassa, kunnes kala on kypsää
  4. Valmista kreikkalainen kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään
  5. Kuori ja leikkaa avokado, puolita kirsikkatomaatit, viipaloi retiisit, leikkaa salaatti
  6. Laittaa riisi tarjoilukulhon pohjalle.
  7. Asettelee kala ja kasvikset kauniisti riisin päälle.
  8. Lisää marjat maun mukaan.
  9. Tarjoile kreikkalaisen kastikkeen kanssa.
  10. Nauti heti tai ota lounasevääksi töihin tai retkelle.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ