fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
60 min

Kerro kaverillekin!

Täyteläinen kirjolohi-parsapiirakka  

Ainekset: 

  • Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha (280 g)
  • 600 g Iso lehtitaikinalevy  
  • 500 g tankoparsaa  
  • 1 kananmuna voiteluun ja täytteeseen 
  • 2 rkl siemensekoitusta 
  • 2 rkl auringonkuivattuja tomaatteja 
  • 3 kananmunaa keitettynä 
  • 200 g yrttituorejuustoa  
  • 1 dl rucolan versoja 
  • 2 rkl sitruunamehua 
  • 1 rkl voita tai öljyä 
  • Suolaa, musta- ja sitruunapippuria maustamiseen 

Ohje

  1. Valmistele pohja: Ota lehtitaikina sulamaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kauli taikana hieman ohuemmaksi. Leikkaa sivuihin viillot 1 cm päähän reunoista melkein pohjaan asti. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunojen päälle siemensekoitusta. Esipaista pohja 200-asteessa 15 min. 
  2. Poista parsoista kuivat varret, huuhtele. Paista parsoja pannulla voissa viitisen minuuttia välillä kääntäen. Mausta suolalla. 
  3. Lisää sitruunamehu tuorejuustoon ja sekoita hyvin. Levitä seos paistetulle piirakkapohjalle. 
  4. Lisää parsat ja tomaatit. 
  5. Mausta kirjolohen fileejauheliha suolalla (1/2 tl), sitruunanpippurilla (1 tl) ja ripauksella mustapippuria. Sekoita hyvin. 
  6. Levitä maustettu jauheliha piirakan päälle. 
  7. Paista 25 min. 175-asteessa
  8. Keitä kananmunia 5 minuuttia, jättäen ne hieman löysiksi. 
  9. Lisää puolitetut munat ja rucolan versoja paistetun piirakan päälle.  
  10. Tarjoile. 

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ