4 henkilölle
60 min
Täyteläinen kirjolohi-parsapiirakka
Ainekset:
- Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha (280 g)
- 600 g Iso lehtitaikinalevy
- 500 g tankoparsaa
- 1 kananmuna voiteluun ja täytteeseen
- 2 rkl siemensekoitusta
- 2 rkl auringonkuivattuja tomaatteja
- 3 kananmunaa keitettynä
- 200 g yrttituorejuustoa
- 1 dl rucolan versoja
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl voita tai öljyä
- Suolaa, musta- ja sitruunapippuria maustamiseen
Ohje
- Valmistele pohja: Ota lehtitaikina sulamaan leivinpaperin päälle uunipellille. Kauli taikana hieman ohuemmaksi. Leikkaa sivuihin viillot 1 cm päähän reunoista melkein pohjaan asti. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunojen päälle siemensekoitusta. Esipaista pohja 200-asteessa 15 min.
- Poista parsoista kuivat varret, huuhtele. Paista parsoja pannulla voissa viitisen minuuttia välillä kääntäen. Mausta suolalla.
- Lisää sitruunamehu tuorejuustoon ja sekoita hyvin. Levitä seos paistetulle piirakkapohjalle.
- Lisää parsat ja tomaatit.
- Mausta kirjolohen fileejauheliha suolalla (1/2 tl), sitruunanpippurilla (1 tl) ja ripauksella mustapippuria. Sekoita hyvin.
- Levitä maustettu jauheliha piirakan päälle.
- Paista 25 min. 175-asteessa
- Keitä kananmunia 5 minuuttia, jättäen ne hieman löysiksi.
- Lisää puolitetut munat ja rucolan versoja paistetun piirakan päälle.
- Tarjoile.
Recent Comments