fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
20 min

Kerro kaverillekin!

AINEKSET

  • 300 g spagettia
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 280 g kirjolohen fileejauhelihaa (Saimaan Tuore)
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 400 g säilyketomaatteja
  • 1 dl vettä säilykepurkin huuhtelemiseen
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl sokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • (1 dl pastan keitinvettä)
  • pinnalle basilikaa ja mustapippuria, jos haluat

Ohje

  1. Keitä spagetti pureskeltavan kypsäksi suolatussa vedessä. Yleensä pakkauksen keittoaikaa hiukan lyhyempi aika riittää.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
  4. Lisää kirjolohen jauheliha ja valkosipuli. Paista noin viisi minuuttia.
  5. Lisää punaviinietikka ja odota, että se haihtuu. Lisää sitten säilyketomaatit (muista huuhdella purkki pannulle!), timjami, oregano, sokeri ja suola. Keitä kasaan muutama minuutti.
  6. Säästä tilkka spagetin keitinvettä ja valuta pasta lävikössä. Lisää pasta pannulle ja sekoita. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää tilkka keitinvettä.
  7. Lisää päälle basilikaa ja mustapippuria, jos haluat. Syö heti.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ