fbpx

Finnforelin tuotanto-kapasiteetti kolmin-kertaistuu – suunnitelmissa kansainvälinen laajentuminen

Finnforel on kasvattanut kotimaista kirjolohta ympäristöystävällisesti ja kestävällä tavalla kiertovesikasvattamossa Varkaudessa vuodesta 2017 lähtien. Nyt yrityksen suunnitelmissa on laajentaa toimintaansa ja kasvattaa tuotantokapasiteettia entisestään. Syksyllä Finnforel aloittaa mittavat rakennustyöt Varkaudessa ja Hatsinassa. Varkaudessa laajennetaan tuotantolaitosta, samoin Hatsinassa. Uusien laitosten valmistuttua yrityksen tuotantokapasiteetti kolminkertaistuu eli kasvaa miljoonasta kilosta kolmeen miljoonaan kiloon.  Jatkossa Finnforelin suunnitelmissa on laajentaa […]

Kerro kaverillekin!

Finnforel on kasvattanut kotimaista kirjolohta ympäristöystävällisesti ja kestävällä tavalla kiertovesikasvattamossa Varkaudessa vuodesta 2017 lähtien. Nyt yrityksen suunnitelmissa on laajentaa toimintaansa ja kasvattaa tuotantokapasiteettia entisestään.

Syksyllä Finnforel aloittaa mittavat rakennustyöt Varkaudessa ja Hatsinassa. Varkaudessa laajennetaan tuotantolaitosta, samoin Hatsinassa. Uusien laitosten valmistuttua yrityksen tuotantokapasiteetti kolminkertaistuu eli kasvaa miljoonasta kilosta kolmeen miljoonaan kiloon. 

Jatkossa Finnforelin suunnitelmissa on laajentaa toimintaansa kansainväliseksi ja rakentaa kiertovesikasvattamoita ulkomaille. 

Kiertovesikasvatuksessa kalaa kasvatetaan vastuullisesti

Kalastuksesta ja kalantuotannosta on tullut valtava maailmanlaajuinen bisnes, johon liittyy todellisia globaaleja ongelmia. Ylikalastus tyhjentää meriä ja järviä, perinteinen kalankasvatus saastuttaa vesistöjä ja vain 0,1 prosenttia kaikista maailman kaloista kasvatetaan tai kalastetaan kestävällä tavalla. Samaan aikaan kalan kysyntä kasvaa koko ajan. 

Kiertovesikasvatus on perinteistä kalankasvatusta ekologisempaa. Finnforel on edelläkävijä ympäristöystävällisessä kalankasvatuksessa, sillä kiertovesikasvattamon fosforipäästöt ovat minimaaliset, eikä typpipäästöjä synny tuotannossa ollenkaan. Poistovesi käsitellään naapurissa sijaitsevassa Stora Enson vedenpuhdistamossa, jossa kalojen erittämä typpi käytetään hyödyksi. Vettä kiertovesikasvattamossa käytetään peräti 99 prosenttia vähemmän kuin perinteisissä kasvattamoissa. Energiaa laitoksessa tuotetaan aurinkovoimalla. 

Kasvatuslaitoksessa vesi otetaan Saimaasta ja vaikka se on jo valmiiksi puhdasta, sitä puhdistetaan jatkuvasti. Puhdistuksen ansiosta kalat ovat terveitä ja kalankasvatuksesta aiheutuu mahdollisimman pieniä haittoja ympäristölle. 

Kirjolohien kasvuolosuhteet ovat tasaiset eivätkä sesongit vaikuta kalan saatavuuteen, laatuun tai hintaan. Kaloja voidaan toimittaa Finnforelin kasvatuslaitoksesta ympäri maailmaa niin, että ne ovat perillä valtaosassa kaupunkeja jo seuraavana aamuna. 

TUOREIMMAT ARTIKKELIT