fbpx

Finnforel, Alltech ja Heino Group ostavat Raisioaquan kalanrehutuotannon ja Benella-brändin

Suomalainen kalojen kiertovesikasvatukseen ja kiertotalouteen erikoistunut Finnforel ostaa yhdessä maailmanlaajuisesti toimivan eläinten terveyteen ja ravitsemukseen keskittyneen Alltechin ja Heino Groupin kanssa Raisio Oyj:ltä sen kalanrehutuotannon Raisioaquan.

Kerro kaverillekin!

“Kestävän kiertotalouden kalankasvatusketjumme on pian valmis ja omissa käsissämme mätimunasta lautaselle”

Finnforelin ja Alltechin tavoitteena on kehittää yhdessä uuden sukupolven kalanrehuja, jotka nojaavat kiertotalousmalliin.

Suomalainen kalojen kiertovesikasvatukseen ja kiertotalouteen erikoistunut Finnforel ostaa yhdessä maailmanlaajuisesti toimivan eläinten terveyteen ja ravitsemukseen keskittyneen Alltechin ja Heino Groupin kanssa Raisio Oyj:ltä sen kalanrehutuotannon Raisioaquan. Velaton kauppahinta on seitsemän miljoonaa euroa ja yritysjärjestely toteutetaan osakekauppana.

“Kestävän kiertotalouden kalankasvatusketjumme on pian valmis ja omissa käsissämme mätimunasta lautaselle. Kun Hollolan genetiikka- ja poikaslaitos valmistuu keväällä, pystymme tuottamaan kalankasvatuksessa käytettäviä mätimunia. Tähän asti ne on tuotu ulkomailta. Kalanrehutuotanto on tämän ketjun viimeinen lenkki”, Finnforel Oy:n toimitusjohtaja Jussi Mekkonen sanoo.

Raisioaqua on ainoa kotimainen kalanrehun valmistaja. Sen päämarkkina-alueita ovat Suomi, Ruotsi ja Itämeren alue.

Maailman suurin rehuvalmistaja Alltech Finnforelin kumppaniksi

Finnforelin uusi kumppaniyritys, maailmanlaajuisesti toimiva Alltech tekee vesiviljely- ja maatilarehuja. Yhtiö toimii 128 maassa ja sillä on 6 000 työntekijää. Tämä uusi yhteistyö edistää Finnforelin missiota, joka on ollut kuluttajille ekologisesti tuotettujen Saimaan Tuore -kalatuotteiden valmistamisen lisäksi synnyttää Suomeen vahva vientiteollisuuden ala.

”Olemme siirtyneet strategiassamme seuraavaan vaiheeseen, jossa kehittämiämme gigafactory-tuotantolaitoksia tullaan rakentamaan eri puolille maailmaa. Osana tätä strategiaa on tärkeää edistää entistäkin ekologisemman kalanrehun tuotantoa. Raisiolta nyt ostettavalla 60 000 tonnin laitoksella sekä kumppanuudella Alltechin kanssa turvaamme luotettavat rehutoimitukset Itämeren alueen kalankasvattajille ja pääsemme tekemään tuotekehitystä maailman suurimman toimijan kanssa”, Finnforelin hallituksen puheenjohtaja Pekka Viljakainen sanoo.

Alltechilla on vahvaa kaupallista rehuliiketoiminnan asiantuntemusta maailmanlaajuisesti. Yhtiö tekee myös tutkimusta ja sillä on oma vesiviljelyjärjestelmien tutkimuskeskus Alltech Coppens Aqua Centre Alankomaissa.

“Vesiviljely on yksi maailman nopeimmin kasvavista proteiinin tuottamisen tavoista, ja se on yksi liiketoimintamme keskeisistä painopistealueista. Yhdessä Finnforelin kanssa parannamme kestävien vesiviljelyjärjestelmien ravinnon laatua ja saatavuutta”, Alltechin toimitusjohtaja Mark Lyons sanoo.

“Tavoitteenamme on kehittää yhdessä uuden sukupolven kalanrehuja, jotka nojaavat kiertotalousmalliin. Jo nyt Finnforelin sivuvirroista pystytään tuottamaan bio- ja kiertotalouden ytimessä olevia uusia ekologisia raaka-aineita kalanrehuun, joko suoraan tai välillisesti. Jatkossa pystymme tarjoamaan myös alustan rehujen suuren mittakaavan testaamiseen, mikä nopeuttaa tutkimustulosten viemistä käytännön sovelluksiin”, Finnforelin teknologiajohtaja Tommi Mäkinen sanoo.

Yhteyshenkilöt
Jussi Mekkonen
CEO, Finnforel Oy
+358 50 3687 029
jussi.mekkonen@finnforel.com

Alltech: press@alltech.com

TUOREIMMAT ARTIKKELIT