




Grillatut kirjolohifileet, tuoreet kesäkasvikset ja raikas jogurttikastike – täydellinen makupari juhannukseen ja lämpimiin kesäiltoihin.
Ainekset:
- Saimaan Tuore kirjolohifilee perhepakkaus
- 1 tl suolaa
- 1 limetin mehu
- 2 rkl mietoa oliiviöljyä
- Grillilisukkeet:
- 2 sydänsalaattia
- 100 g varsiparsakaalia
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- Jogurttikastike:
- 200 g turkkilaista jugurttia
- 100 g maustekurkkuja
- 4 rkl maustekurkkujen lientä
- 1/3 tl suolaa
- 1 tl juokseva hunaja
- kourallinen tilliä
- muutama vihersipulin varsi
Ohje:
- Mausta kalafileet kevyesti suolalla. Sekoita limetinmehu ja öljy keskenään ja sivele seos fileiden pinnalle.
- Pese kasvikset. Halkaise sydänsalaatit ja leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi.
- Grillaa kalafileet ja kasvikset miedolla lämmöllä noin 10–12 minuuttia. Huomaa, että sydänsalaatti kypsyy nopeammin kuin muut kasvikset.
- Mausta grillatut kasvikset sormisuolalla ja halutessasi lisää päälle hieman limetinmehua.
- Valmista jogurttikastike: pilko maustekurkut sekä hienonna tilli ja vihersipuli. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon: maustekurkut, liemi, suola, hunaja, tilli ja vihersipuli. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Mausta kastike suolalla ja hunajalla. Sekoita huolellisesti.
- Tarjoile grillatut kalafileet ja kasvikset jogurttikastikkeen kera.
Recent Comments