Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
60 min

Kerro kaverillekin!

Grillatut kirjolohifileet, tuoreet kesäkasvikset ja raikas jogurttikastike – täydellinen makupari juhannukseen ja lämpimiin kesäiltoihin.

Ainekset: 

  • Saimaan Tuore kirjolohifilee perhepakkaus 
  • 1 tl suolaa 
  • 1 limetin mehu 
  • 2 rkl mietoa oliiviöljyä 
  • Grillilisukkeet: 
  • 2 sydänsalaattia 
  • 100 g varsiparsakaalia 
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa 
  • Jogurttikastike: 
  • 200 g turkkilaista jugurttia 
  • 100 g maustekurkkuja 
  • 4 rkl maustekurkkujen lientä 
  • 1/3 tl suolaa 
  • 1 tl juokseva hunaja  
  • kourallinen tilliä 
  • muutama vihersipulin varsi 

Ohje: 

  1. Mausta kalafileet kevyesti suolalla. Sekoita limetinmehu ja öljy keskenään ja sivele seos fileiden pinnalle.
  2. Pese kasvikset. Halkaise sydänsalaatit ja leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi.
  3. Grillaa kalafileet ja kasvikset miedolla lämmöllä noin 10–12 minuuttia. Huomaa, että sydänsalaatti kypsyy nopeammin kuin muut kasvikset.
  4. Mausta grillatut kasvikset sormisuolalla ja halutessasi lisää päälle hieman limetinmehua.
  5. Valmista jogurttikastike: pilko maustekurkut sekä hienonna tilli ja vihersipuli. Sekoita kaikki ainekset jogurtin joukkoon: maustekurkut, liemi, suola, hunaja, tilli ja vihersipuli. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Mausta kastike suolalla ja hunajalla. Sekoita huolellisesti.
  7. Tarjoile grillatut kalafileet ja kasvikset jogurttikastikkeen kera.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ