Ainekset:
2 kpl Saimaan Tuoreen kirjolohifilettä
Kalan maustaminen:
2/3 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilihiutaleita
½ tl timjamia tai rosmariinia
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Muut raaka-aineet:
2-3 annosta keitettyä riisiä
100 g kirsikkatomaatteja
muutama retiisi
1 avokado
½ nippu tuoretta salaattia
kauden marjoja maun mukaan (esim. musta-, punaherukoita)
Kreikkalainen kastike:
1 rkl sitruunan kuorta
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl punaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl oreganoa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Ohje
- Leikkaa nahaton filee 3-4 cm paloiksi ja mausta.
- Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan
- Grillaa maustetut kalapalat foliorasiassa, kunnes kala on kypsää
- Valmista kreikkalainen kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään
- Kuori ja leikkaa avokado, puolita kirsikkatomaatit, viipaloi retiisit, leikkaa salaatti
- Laittaa riisi tarjoilukulhon pohjalle.
- Asettelee kala ja kasvikset kauniisti riisin päälle.
- Lisää marjat maun mukaan.
- Tarjoile kreikkalaisen kastikkeen kanssa.
- Nauti heti tai ota lounasevääksi töihin tai retkelle.
Recent Comments