fbpx

Kerro kaverillekin!

20 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

Juhlava sinappi”silli” Saimaan Tuoreen kirjolohesta.

Korvaa perinteinen sillipurkki kotimaisesta kirjolohesta valmistetulla herkulla. Ihanan näyttävä tuliainen mökkireissuille tai yhteiseen juhlapöytään.

6 annosta

Valmistusaika: 20 min, jääkaapissa yön yli

Ainekset:

  • 2 kpl Saimaan Tuore kirjolohifilettä
  • 2 kevätsipulin vartta

Kalamarinadi:

  • 4 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 tl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • Ripaus mustapippuria

OHJE:

  1. Leikkaa nahaton file 2-3 sentin suikaleiksi
  2. Lisää kalan sekaan paloiteltu kevätsipuli
  3. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään
  4. Lisää marinadi kalalle, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli kauniissa lasipurkissa.
  5. Sekoita kalaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti.
  6. Tarjoile uusien perunoiden, retiisien ja sipulien kanssa. Nauti vaikka herkullisena alkupalana.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ