


Maukas ja juhlava kirjolohi ceviche
Valmistusaika: 20 min, jääkaapissa 1 h
Ainekset:
- 1 kpl Saimaan Tuore kirjolohifilee
- 50 g tuoretta kurkkua
- 30 g marinoitua punasipulia
- Ruohosipulia
- 1 rkl majoneesia
- Muutama oksa korianteria tai lempiyrttiäsi
Kalamarinadi:
- 1 rl mietoa oliiviöljyä
- 1 rl limetin mehua
- 1 tl sokeria
- ½ tl Dijon sinappia
- Ripaus suolaa ja mustapippuria
OHJE
- Leikkaa nahaton file sentin kuutioiksi.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Lisää marinadi kalalle, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan. Sekoita kalaa välillä, jotta se maustuu tasaisesti.
- Kuori kurkku ja paloittele pieniksi 3mm kuutioiksi.
- Pilko marinoitu punasipuli ja ruohosipuli mahdollisimman pieneksi.
- Valmista korianterimajoneesi. Pilko korianteri ja lisää se majoneesiin. Halutessasi voit korvata korianterin muilla yrteillä.
- Aseta kirjolohi, kurkku ja punasipuli kauniisti lautaselle. Lisää ruohosipuli ja koristele majoneesilla.
- Nauti herkullisena alkupalana.
Recent Comments