Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

AINEKSET:

  • 600 g Saimaan Tuore -kirjolohifileettä

Marinadi kalalle

  • 2 rkl oliiviöljyä + 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl suolaa + 1 tl paprikajauhetta

Grillikasvikset:

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g uusia porkkanoita
  • 250 g makeita kirsikkatomaatteja
  • 100 g retiisejä

Marinadi kasviksille:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl timjamia ja rosmariinia
  • ripaus suolaa ja pippuria

Tsatsiki

  • (valmis sopii myös hyvin)
  • 2 dl turkkilaista tai maustamatonta kaurajogurttia
  • 150 g kurkkua
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ¼ dl tuoreyrttejä (esim. kevätsipulia, tilliä)

OHJE:

  1. Viipaloi munakoiso, kesäkurpitsa ja retiisit
  2. Marininoi kala ja kasvikset. Anna maustua 30 min.
  3. Valmista tsatsiki: raasta kurkku, valuta ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Grillaa kasvikset ja kirjolohi miedolla lämmöllä välillä kääntäen 15-20 min. Tarjoile tsatsikin kanssa.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ