fbpx

Kerro kaverillekin!

45 min

Kerro kaverillekin!

Pestokirjolohi raikkaalla kasvispedillä (4-5 annosta)

Ainekset:

Saimaan Tuore kirjolohifilee Perhepakkaus
250 g (terttu)kirsikkatomaatteja
1 dl pestoa
1 sitruuna
1 fenkoli (voit korvata muilla lempikasviksilla esim. paprikoilla tai kesäkurpitsalla)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
Basilika tai muu suosikkiyrtti koristeluun
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Ohje:

  1. Mausta kalafileet: 2/3 tl suolaa, 2 rkl sitruunan mehua ja 2 rkl pestoa.
  2. Pilko fenkoli ja sipuli ohueksi ja murskaa valkosipulin kynsi. Sekoita kasvikset keskenään, lisää 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunan mehua, 1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria.
  3. Lado kasvikset kauniisti uunipellille, lisää niiden päälle tomaatit.
  4. Levitä loput pestosta ja paista maustetut kasvikset 200 asteessa 20 min.
  5. Nosta pelti uunista, lisää kalafileet, tiputa uunilämpö 175C ja paista vielä 15 min.
  6. Koristele annos tuoreella basilikalla. Tarjoile lempilisukkeella – joko perunan, riisin tai pastan kanssa.

Extra: Itsepaistettu patonki tai ciabatta on aina hyvä lisä ja ihana dipattava pannun pohjalle jääneeseen liemeen.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ

Kirjolohimureke 

Mureke kuin kakku! Kirjolohimureke tuorejuustotäytteellä on mainio valinta alkupalapöytään. Kauni...

read more