fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

Ainekset

SMETANALOHI

  • 1 kpl Saimaan Tuore kirjolohifilee
  • 2 dl Juustoportti pehmeä smetana
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl savuchilitahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • raastettua sitruunankuorta
  • öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tilliä hienonnettuna

PARSAKAALI

  • 400 g parsakaalia
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

MUSTIKKA-FENKOLISALSA/SALAATTI

  • 150 g pensasmustikkaa
  • ½ salottisipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ chili
  • 1 fenkoli
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • salaattia

PINAATTIMUHENNOS

  • 1 ps pinaattia
  • 1 salottisipuli
  •  Juustoportti kirnuvoita
  • 1 dl Juustoportti pehmeä turkkilaista jogurttia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ kurkku

JÄLKIRUOKA

Hasselpähkinätoska

0,5 dl            sokeria

                      hasselpähkinärouhetta

50 g              Juustoportti kirnuvoita

2 rkl              hunajaa

Kermaviilikastike

2 dl               Juustoportti pehmeä kermaviiliä

2 rkl              sitruunamehua

                      raastettua sitruunankuorta

1 rkl              sokeria

                      ripaus mustapippuria

Ohje

  1. Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi.
  2. Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.
  3. Aseta kirjolohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään.
  4. Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.
  5. Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.
  6. Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.
  7. Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia. Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike.
  8. Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ