Ainekset
SMETANALOHI
- 1 kpl Saimaan Tuore kirjolohifilee
- 2 dl Juustoportti pehmeä smetana
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl savuchilitahnaa
- 2 rkl sitruunamehua
- raastettua sitruunankuorta
- öljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- tilliä hienonnettuna
PARSAKAALI
- 400 g parsakaalia
- öljyä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
MUSTIKKA-FENKOLISALSA/SALAATTI
- 150 g pensasmustikkaa
- ½ salottisipuli
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ chili
- 1 fenkoli
- 1 tl hunajaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- salaattia
PINAATTIMUHENNOS
- 1 ps pinaattia
- 1 salottisipuli
- Juustoportti kirnuvoita
- 1 dl Juustoportti pehmeä turkkilaista jogurttia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ½ kurkku
JÄLKIRUOKA
Hasselpähkinätoska
0,5 dl sokeria
hasselpähkinärouhetta
50 g Juustoportti kirnuvoita
2 rkl hunajaa
Kermaviilikastike
2 dl Juustoportti pehmeä kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
1 rkl sokeria
ripaus mustapippuria
Ohje
- Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi.
- Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.
- Aseta kirjolohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään.
- Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.
- Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.
- Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.
- Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia. Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike.
- Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.
Recent Comments