fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
60 min

Kerro kaverillekin!

Pikkujoulujen tarjoilut onnistuvat helposti Saimaan Tuoreen kirjolohiresepteillä. Herkulliset kirjolohisushimuffinit, savulohirullat ja napostelutikut valmistuvat vaivatta.

Kirjolohisushimuffinit 12 kpl

  • Saimaan Tuore kirjolohifilee 2*150 g 
  • 2 dl sushiriisiä 
  • ½ dl riisiviinietikka 
  • 1 rkl sokeria 
  • ½ tl suolaa 
  • 3 kpl norilevyä 
  • Marinadi kirjolohelle: 
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta (tai tulisempaa Sriracha kastiketta) 
  • 2 rkl soijakastiketta 
  • 2 rkl seesamiöljyä 
  • Tarjoiluun
  • Pätkä kurkkua 
  • pari kevätsipulin vartta 
  • limelohkoja 
  • 1 rkl seesaminsiemeniä 

Ohje 

  1. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola. Lisää seos keitetyn riisin joukkoon.   
  2. Leikkaa norilevyt neljään osaan. Painele levyt kevyesti muffinssivuoan syvennyksiin. Jaa riisi noripohjien päälle ja painele riisi lusikalla tiukasti muffinssipellin vuokiin, muodostaen napakan kupin.
  3. Leikkaa kirjolohesta nahattomat kuutiot. Lisää chilikastike, soija ja seesamiöljy. Sekoita ja lisää kirjolohi riisin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.  
  4. Kuutioi kurkku ja hienonna kevätsipuli. Lisää seesaminsiemenien kanssa paistettuihin muffineihin. 
  5. Tarjoile chilikastikkeen ja limelohkojen kanssa. 

Savulohirullat 16 kpl

  • Saimaan Tuore Leppäsavustettu kirjolohifilee 200 g 
  • 2 ohutta ohrarieskalevyä 
  • Yrttinen tuorejuusto 200g 
  • ½ ruukkua tilliä 
  • ½ punasipulia 
  • ripaus sitruunapippuria 
  • granaattiomenasiemenet korisetluun 

Ohje

  1. Silppua savukala. Hienonna tilli ja punasipuli.
  2. Sekoita tuorejuusto, kala, tilli ja punasipuli sekä ripaus sitruunapippuria
  3. Levitä täytettä rieskalle ja kääri rullalle. Suojaa rullat kelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään 15 minuutiksi. Leikkaa annospaloiksi. 

Napostelutikut savukirjolohesta 8 kpl

  • Saimaan Tuore Leppäsavustettu kirjolohifilee 100 g 
  • ½ kurkkua 
  • viinirypäleterttu 
  • 2 rkl fetakuutioita 
  • 8 cocktailtikkua

Ohje

  1. Leikkaa leppäsavustettu kirjolohifilee parin sentin paloiksi.  
  2. Tee kurkusta kuorimaveitsellä pitkiä ohuita siivuja  
  3. Pujottele kurkku tikulle nauhana, asettelemalla vuoronperään kasvikset, kala ja juusto
  4. Tarjoile heti! 

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ