4 henkilölle
60 min
Pikkujoulujen tarjoilut onnistuvat helposti Saimaan Tuoreen kirjolohiresepteillä. Herkulliset kirjolohisushimuffinit, savulohirullat ja napostelutikut valmistuvat vaivatta.
Kirjolohisushimuffinit 12 kpl
- Saimaan Tuore kirjolohifilee 2*150 g
- 2 dl sushiriisiä
- ½ dl riisiviinietikka
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 3 kpl norilevyä
- Marinadi kirjolohelle:
- 2 rkl makeaa chilikastiketta (tai tulisempaa Sriracha kastiketta)
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- Tarjoiluun:
- Pätkä kurkkua
- pari kevätsipulin vartta
- limelohkoja
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Ohje
- Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola. Lisää seos keitetyn riisin joukkoon.
- Leikkaa norilevyt neljään osaan. Painele levyt kevyesti muffinssivuoan syvennyksiin. Jaa riisi noripohjien päälle ja painele riisi lusikalla tiukasti muffinssipellin vuokiin, muodostaen napakan kupin.
- Leikkaa kirjolohesta nahattomat kuutiot. Lisää chilikastike, soija ja seesamiöljy. Sekoita ja lisää kirjolohi riisin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kuutioi kurkku ja hienonna kevätsipuli. Lisää seesaminsiemenien kanssa paistettuihin muffineihin.
- Tarjoile chilikastikkeen ja limelohkojen kanssa.
Savulohirullat 16 kpl
- Saimaan Tuore Leppäsavustettu kirjolohifilee 200 g
- 2 ohutta ohrarieskalevyä
- Yrttinen tuorejuusto 200g
- ½ ruukkua tilliä
- ½ punasipulia
- ripaus sitruunapippuria
- granaattiomenasiemenet korisetluun
Ohje
- Silppua savukala. Hienonna tilli ja punasipuli.
- Sekoita tuorejuusto, kala, tilli ja punasipuli sekä ripaus sitruunapippuria
- Levitä täytettä rieskalle ja kääri rullalle. Suojaa rullat kelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään 15 minuutiksi. Leikkaa annospaloiksi.
Napostelutikut savukirjolohesta 8 kpl
- Saimaan Tuore Leppäsavustettu kirjolohifilee 100 g
- ½ kurkkua
- viinirypäleterttu
- 2 rkl fetakuutioita
- 8 cocktailtikkua
Ohje
- Leikkaa leppäsavustettu kirjolohifilee parin sentin paloiksi.
- Tee kurkusta kuorimaveitsellä pitkiä ohuita siivuja
- Pujottele kurkku tikulle nauhana, asettelemalla vuoronperään kasvikset, kala ja juusto
- Tarjoile heti!
Recent Comments