fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
60 min

Kerro kaverillekin!

Kirjolohivartaat ja yrttinen tsatsiki 

  • Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280 g 
  • 1 pieni sipuli 
  • 1 kananmuna 
  • 3 rkl yrttisiä fetakuutioita 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • ½ ruukkua persiljaa 
  • 1/3 tl suolaa  
  • ½ tl sitruunapippuria 
  • 8 varrastikkua 
  • Tarjoiluun: valmista tsatsikia ja tuoreyrttejä 

Ohje 

  1. Mikäli käytät puisia varrastikkuja laita ne likoamaan veteen.  
  2. Lisää kirjolohen fileejauhelihaan pilkottu sipuli, murskattu valkosipuli, silputtu persilja ja juustokuutiot, kananmuna ja mausteet. Sekoita. 
  3. Muotoile jauhelihataikinasta kahden sormen paksuisia, noin 10 cm pitkiä tankoja ja pujota niihin tikut.   
  4. Paista 175 °C uunissa 12-15 minuuttia, kunnes vartaisiin tulee kaunis pinta.  
  5. Lisää tsatsikiin tuoreyrttejä ja tarjoile vartaiden kanssa. 

Savukalamunakkaat 

  • Saimaan Tuore Leppäsavustettu kirjolohifilee 50 g 
  • 4 kananmunaa 
  • ½ tl/annnos soijakastiketta
  • ½ tl/annnos chilikastiketta
  • ½ tl/annnos seesamiöljyä
  • pari vihersipulin vartta 
  • seesaminsiemenet tarjoiluun 
  • öljyä
  • muffinivuoat tai muut uuniskestävät annosvuoat

Ohje

  • Voitele lasiset vuoat öljyllä. 
  • Laita kananmuna/vuoka, lisää pilkottu savukala, mausteet ja kastikkeet sekä silputtu vihersipuli. 
  • Paista airfryerissa 175°C 8 min. tai uunissa 175 °C 8-10 min. 
  • Lisää seesaminsiemenet ennen tarjoilua.  

Tacokupit kirjolohitäytteellä 

  • Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280g 
  • 8 pientä soft taco tortillaa  
  • 50 g cheddar juustoraastetta 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • ½ tl suolaa 
  • 1 tl paprikajauhetta 
  • Tarjoiluun: kirsikkatomaatteja 
  • crème fraîche ½ prk
  • persiljaa 
  • muffinivuokia paistamiseen 

Ohje

  1. Lisää kirjolohen filejauhelihaan mausteet ja murskattu valkosipuli, sekoita. 
  2. Aseta tortillat muffinivuokiin. Painele tortillat varovasti esim. lasin avulla vuokaan. 
  3. Levitä osa juustoraastetta tortilloihin. Lisää jauhelihaa. 
  4. Paista 175 °C uunissa 10-12 min. 
  5. Ota tacokupit uunista ja ripottele päälle juustoraastetta. 
  6. Lisää pilkotut kirsikkatomaatit, crème fraîche ja yrtit ennen tarjoilua. 

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ

Kirjolohipata

Syksyinen kalapata sopii viikonloppuun tai juhlapöytään. Saimaan Tuore perhepakkaus  1 iso...

read more