fbpx

Kerro kaverillekin!

20 min

Kerro kaverillekin!

Kevyt ja supernopea yrttinen kirjolohi pinaattisella bulgurlisukkeella.  

Tästä reseptistä saat paljon kuitua bulgurista, rautaa ja B-vitamiinia pinaatista ja sekä hyviä rasvoja ja proteiinia kalasta.

Ainekset

  • Saimaan Tuore kirjolohifilee 150 g
  • ½ rkl öljyä  
  • ripaus suolaa 
  • loraus sitruunamehua 
  • ripaus yrttejä (oregano, persilja, basilika)

Tarjoiluun pinaattinen bulgurlisuke yhdelle:

  • 1 dl bulguria 
  • 2 dl vettä 
  • ½ sipulia 
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • kourallinen pinaattia 
  • 0,5 tl suolaa 
  • tuore persilja 

Ohje 

  1. Kuumenna öljy pannulla ja nosta filee pannulle nahkapuoli alaspäin.
  2. Mausta kalan lihapuoli suolalla, sitruunamehulla ja yrteillä.  
  3. Paista filee nahkapuolelta 4 minuuttia, käännä ja paista vielä minuutti. 
  4. Valmista bulgur pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. 
  5. Siirrä filee pois pannulta. Lisää pannulle pilkottu sipuli ja murskattu valkosipulin kynsi ja paista pari minuuttia
  6. Lisää pinaatti, sekoita ja anna tekeytyä hetken verran. 
  7. Kaada pannulle kypsennetty bulgur ja sekoita.  
  8. Tarjoile paistettu filee pinaattisen bulgurlisukkeen kanssa. 

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ