fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
< 30 min

Kerro kaverillekin!

Satu Koiviston Saimaa-tacot ovat saaneet inspiraationsa helsinkiläisen Lie Mi -ravintolan kuuluisista Shanghai-tacoista, mutta pääraaka-aine onkin Saimaan Tuoreen kirjolohen fileejauheliha. Nämä tacot saat pöytään alle puolessa tunnissa.

  • 1 pkt Saimaan Tuore kirjolohen fileejauhelihaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl limetin kuorta hienoksi raastettuna 
  • 1–2 kevätsipulin vartta (koosta riippuen)
  • 1 rku tuoretta korianteria 
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1/2 limetin mehu (purista loppu valmiiden tacojen päälle)
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa 

Tarjoiluun

  • 8 tortillalettua (medium)
  • 2 punaista chiliä
  • 1 limetti
  • Hoisin-kastiketta
  • Majoneesia
  • Salaattisekoitusta
  • Seesaminsiemeniä
  • Paahdettua sipulirouhetta

Ohje

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Pese ja kuivaa limetti. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi.
  3. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
  4. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja limetinkuori ja paista hetki miedolla lämmöllä sekoitellen. Nosta lämpöä ja lisää kirjolohen jauheliha pannulle. Hakkaa lastalla pienemmiksi paloiksi. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen, kunnes kala on kypsä. Lisää limettimehu, sokeri ja suola. Paista vielä hetki. Ota pannu liedeltä. Lisää kevätsipuli ja korianteri (säästä halutessasi osa korianterista tacojen päälle koristeeksi).
  5. Lämmitä tortillaletut uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Viipaloi chili. Leikkaa limetti lohkoiksi.
  6. Levitä letun päälle lusikalliset hoisin-kastiketta ja majoneesia. Lisää sitten kirjolohta, salaattisekoitusta, chiliä, seesaminsiemeniä ja paahdettua sipulirouhetta. Viimeistele Saimaa-tacot puristamalla päälle lopuksi limettiä.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ