fbpx

Kerro kaverillekin!

2-3 henkilölle
30 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

Jääkö jääkaappiisi usein pyörimään ylijääneitä keitettyjä perunoita? Tässä yksi loistava resepti niiden hyödyntämiseen. Vaivattomasti valmistuva, mutta äärimmäisen maistuva ateria arkeen.

Ainekset:

  • Saimaan Tuore kirjolohifilee 2 kpl
  • 3-4 keitettyä perunaa
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • ½ sitruunaa
  • Kourallinen ruohosipulia tai tilliä
  • Suolaa ja pippuria maustamiseen
  • Lusikallinen voita tai oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 °C
  2. Leikkaa keitetyt perunat ohuiksi puolen sentin siivuiksi.
  3. Voitele uunivuoka ja asettele perunat.
  4. Mausta perunat suolalla, pippurilla ja tuoreyrteillä. Kaada kerma päälle.
  5. Mausta kalafileet suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla. Lisää fileet perunoiden päälle.
  6. Asettele ohuet sitruunan siivut fileiden päälle ja lisää vielä tuoreyrttiä makua tuomaan.
  7. Paista uunissa 20 minuuttia
  8. Tarjoile maukas uuniateria raikkaan salaatin kanssa!

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ