4 henkilölle
< 30 min
Satu Koiviston Saimaa-tacot ovat saaneet inspiraationsa helsinkiläisen Lie Mi -ravintolan kuuluisista Shanghai-tacoista, mutta pääraaka-aine onkin Saimaan Tuoreen kirjolohen fileejauheliha. Nämä tacot saat pöytään alle puolessa tunnissa.
- 1 pkt Saimaan Tuore kirjolohen fileejauhelihaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl limetin kuorta hienoksi raastettuna
- 1–2 kevätsipulin vartta (koosta riippuen)
- 1 rku tuoretta korianteria
- 2 tl rypsiöljyä
- 1/2 limetin mehu (purista loppu valmiiden tacojen päälle)
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Tarjoiluun
- 8 tortillalettua (medium)
- 2 punaista chiliä
- 1 limetti
- Hoisin-kastiketta
- Majoneesia
- Salaattisekoitusta
- Seesaminsiemeniä
- Paahdettua sipulirouhetta
Ohje
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Pese ja kuivaa limetti. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi.
- Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja limetinkuori ja paista hetki miedolla lämmöllä sekoitellen. Nosta lämpöä ja lisää kirjolohen jauheliha pannulle. Hakkaa lastalla pienemmiksi paloiksi. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen, kunnes kala on kypsä. Lisää limettimehu, sokeri ja suola. Paista vielä hetki. Ota pannu liedeltä. Lisää kevätsipuli ja korianteri (säästä halutessasi osa korianterista tacojen päälle koristeeksi).
- Lämmitä tortillaletut uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Viipaloi chili. Leikkaa limetti lohkoiksi.
- Levitä letun päälle lusikalliset hoisin-kastiketta ja majoneesia. Lisää sitten kirjolohta, salaattisekoitusta, chiliä, seesaminsiemeniä ja paahdettua sipulirouhetta. Viimeistele Saimaa-tacot puristamalla päälle lopuksi limettiä.
Recent Comments