4 henkilölle
60 min
Kirjolohivartaat ja yrttinen tsatsiki
- Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280 g
- 1 pieni sipuli
- 1 kananmuna
- 3 rkl yrttisiä fetakuutioita
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ ruukkua persiljaa
- 1/3 tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 8 varrastikkua
- Tarjoiluun: valmista tsatsikia ja tuoreyrttejä
Ohje
- Mikäli käytät puisia varrastikkuja laita ne likoamaan veteen.
- Lisää kirjolohen fileejauhelihaan pilkottu sipuli, murskattu valkosipuli, silputtu persilja ja juustokuutiot, kananmuna ja mausteet. Sekoita.
- Muotoile jauhelihataikinasta kahden sormen paksuisia, noin 10 cm pitkiä tankoja ja pujota niihin tikut.
- Paista 175 °C uunissa 12-15 minuuttia, kunnes vartaisiin tulee kaunis pinta.
- Lisää tsatsikiin tuoreyrttejä ja tarjoile vartaiden kanssa.
Savukalamunakkaat
- Saimaan Tuore Leppäsavustettu kirjolohifilee 50 g
- 4 kananmunaa
- ½ tl/annnos soijakastiketta
- ½ tl/annnos chilikastiketta
- ½ tl/annnos seesamiöljyä
- pari vihersipulin vartta
- seesaminsiemenet tarjoiluun
- öljyä
- muffinivuoat tai muut uuniskestävät annosvuoat
Ohje
- Voitele lasiset vuoat öljyllä.
- Laita kananmuna/vuoka, lisää pilkottu savukala, mausteet ja kastikkeet sekä silputtu vihersipuli.
- Paista airfryerissa 175°C 8 min. tai uunissa 175 °C 8-10 min.
- Lisää seesaminsiemenet ennen tarjoilua.
Tacokupit kirjolohitäytteellä
- Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280g
- 8 pientä soft taco tortillaa
- 50 g cheddar juustoraastetta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- Tarjoiluun: kirsikkatomaatteja
- crème fraîche ½ prk
- persiljaa
- muffinivuokia paistamiseen
Ohje
- Lisää kirjolohen filejauhelihaan mausteet ja murskattu valkosipuli, sekoita.
- Aseta tortillat muffinivuokiin. Painele tortillat varovasti esim. lasin avulla vuokaan.
- Levitä osa juustoraastetta tortilloihin. Lisää jauhelihaa.
- Paista 175 °C uunissa 10-12 min.
- Ota tacokupit uunista ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Lisää pilkotut kirsikkatomaatit, crème fraîche ja yrtit ennen tarjoilua.
Recent Comments