4 henkilölle
60 min
Syksyinen kalapata sopii viikonloppuun tai juhlapöytään.
- Saimaan Tuore perhepakkaus
- 1 iso sipuli
- 250 g herkkusieniä tai muita sieniä
- 200g crème fraîche
- 2 dl ruokakermaa
- 50 g juustoraastetta
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 tl voita vuoan voitelemiseen
- suolaa, mustapippuria
- 1 tl sitruunanpippuria
- kourallinen ruohosipulia
Ohje
- Leikkaa kalafileet nahattomiksi kuutioiksi
- Mausta filekuutiot suolalla 1 tl ja sitruunanpippurilla.
- Hienonna sipuli ja sienet, lisää pannulle, paista 10 minuuttia voinokareessa. Lisää ½ tl suolaa, ripaus mustapippuria.
- Sekoita crème fraîche ja ruokakerma, lisää ripaus suolaa.
- Siirrä kalat ja paistetut sipulit sienten kanssa voideltuun uunivuokaan.
- Kaada kermaseos päälle.
- Paista 175 C uunissa 20 min.
- Nosta vuoka uunista, lisää juustoraaste ja paista vielä 10 min.
- Anna padan vetäytyä hetken verran, lisää leikattu ruohosipuli.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden ja happamien marjojen kanssa.
Recent Comments