fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
60 min

Kerro kaverillekin!

Syksyinen kalapata sopii viikonloppuun tai juhlapöytään.

  • Saimaan Tuore perhepakkaus 
  • 1 iso sipuli 
  • 250 g herkkusieniä tai muita sieniä 
  • 200g crème fraîche 
  • 2 dl ruokakermaa 
  • 50 g juustoraastetta 
  • 1 rkl öljyä paistamiseen 
  • 1 tl voita vuoan voitelemiseen  
  • suolaa, mustapippuria 
  • 1 tl sitruunanpippuria 
  • kourallinen ruohosipulia 

Ohje 

  1. Leikkaa kalafileet nahattomiksi kuutioiksi 
  2. Mausta filekuutiot suolalla 1 tl ja sitruunanpippurilla. 
  3. Hienonna sipuli ja sienet, lisää pannulle, paista 10 minuuttia voinokareessa. Lisää ½ tl suolaa, ripaus mustapippuria. 
  4. Sekoita crème fraîche ja ruokakerma, lisää ripaus suolaa. 
  5. Siirrä kalat ja paistetut sipulit sienten kanssa voideltuun uunivuokaan. 
  6. Kaada kermaseos päälle. 
  7. Paista 175 C uunissa 20 min.  
  8. Nosta vuoka uunista, lisää juustoraaste ja paista vielä 10 min. 
  9. Anna padan vetäytyä hetken verran, lisää leikattu ruohosipuli. 
  10. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja happamien marjojen kanssa.  

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ