




Saimaan Tuoreen vappubrunssi on vaivaton ja herkullinen naposteluateria neljälle. Saimaan Tuoreen vappubrunssi kokoaa yhteen vaivattomat ja maistuvat kalaherkut, jotka sopivat täydellisesti keväiseen juhlapäivään.
Kalapuikot kirjolohesta ja pestodippi neljälle
Ainekset:
- Saimaan Tuore Perhepakkaus
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjahoja
- 1 dl korppujauhoja
- 2/3 suolaa
- öljy paistamiseen
- Halutessa muut mausteet maun mukaan
Valmistusohje:
- Rikko kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Laittaa eri lautasille vehnäjauhot ja korppujauhot.
- Leikkaa kalafileeistä noin 2-3 sentin nahattomia paloja. Maustaa kalaa suolala.
- Pyöritä kirjolohipalat ensin vehnäjauhossa. Upota kananmunaan ja sen jälkeen pyöritä korppujauhoissa.
- Paista öljyssä pannulla viitisen minuuttia, käännä välillä.
- Tarjoile pestodippin kanssa
Pestodippi
- 100g valmista pestoa
- 2/3 prk ranskaan kermaa
- Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile.
Yrttiset kalapullat neljälle
Ainekset:
- Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280g
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa
- 1/3 ruukkua ruohosipulia
- öljyä paistamiseen
- Yrttinen dippi
- 100 g ruohosipuli tuorejuustoa
- 1/3 prk ranskankermaa
- reilusti ruohosipulia
Valmistusohje:
- Lisää jauhelihan sekaan kananmuna, suola ja pilkottu ruohosipuli. Sekoita hyvin.
- Lisää öljyä pannulle ja pyöritä jauhelihataikinasta pieniä palloja teelusikan avulla.
- Paista n. 5 minuuttia välillä käännellen.
- Tarjoile dipin kanssa
Dippi
- Pilko ruohosipuli
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile.
Kokoa isolle tarjoilupedille vihersalaattia, retiisin siivuja, oliiveja, viinirypäleitä ja muuta naposteltavaa. Leikkaa Saimaan Tuoreen Leppäsavustettu kirjolohifilee annospaloiksi.
Aseta kalapuikot, kalapullat ja savukaala kauniisti pedille. Tarjoile kalaisa brunssi patonkin ja puolikuivan kuplivan kanssa hyvässä seurassa 🥳
Recent Comments