2 Saimaan Tuore sitruuna-persilja -kirjolohifilettä
OHJE:
1. Mausta kalafileet kevyesti suolalla ja sipaise grilliritilälle kevyesti rypsiöljyä.
2. Grillaa fileet lihapuolelta n. 1 min. kuumalla ja runsaalla hiilloksella. Tämän jälkeen grillaa nahkapuolelta n. 2 min.
3. Käännä vielä lihapuoli alaspäin n. 1 min. ja kala on valmis. Voit käyttää apuna myös foliovuokaa, jossa voit lepuuttaa kalaa hetken grillillä ennen tarjoilua. Älä kypsennä kalaa liikaa.
4. Tarjoile fenkoli-omenasalaatin ja grillatun parsakaalin kera.
FENKOLI-OMENASALAATTI:
1 tuore fenkoli
1 granny smith -vihreä omena
1 tl Dijon sinappia
2 rkl oliiviöljyä
ruohosipulia
suolaa
sitruunanmehua
mustapippuria
OHJE:
1. Suikaloi fenkoli ja omena ohuiksi suikaleiksi.
2. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunanmehulla ja Dijon sinapilla. Lisää öljy ja ruohosipuli juuri ennen tarjoilua.
GRILLATTU PARSAKAALI:
300 g parsakaalia
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
OHJE:
1. Jos parsakaalit ovat pieniä, voit käyttää ne kokonaisena. Jos ne ovat isoja, kuori varret ja leikkaa parsakaalit pituussuunnassa lohkoiksi.
2.Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Grillaa hitaasti käännellen epäsuoraa lämpöä hyödyntäen. Voit sivellä grillaamisen aikana parsakaaleja öljyllä.
Recent Comments