Kerro kaverillekin!

2 henkilölle
30 min

Kerro kaverillekin!

Ainekset

  • Saimaan Tuore kirjolohifilee 2 kpl. 
  • 1 fenkoli 
  • 100 g lehtikaalia 
  • 2 rkl sitruunamehua 
  • 2 rkl ruokaöljyä 
  • 1,5 rkl voita 
  • 1 rkl hunajaa 
  • 1 tl suolaa  

Ohje 

  1. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Paista fenkoli öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja 1 rkl sitruunamehulla. Levitä ½ rkl hunajaa paistetulle siivuille. Karamellisoi viipaleita pannulla välillä sekoittaen. 
  2. Lisää pannulle 1 rkl voita ja varrestaan revityt lehtikaalin lehdet. Sekoita keskilämmöllä, kunnes lehtikaali pehmennyt. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja loppu hunaja, mausta tarvittaessa suolalla.  
  3. Siirrä paistetut kasvikset tarjoiluastialle.  
  4. Lisää ½ rkl voita pannulle, sekoita pannulla olevien mausteiden kanssa. 
  5. Aseta kalafileet pannulle nahka alaspäin. Mausta suolalla. Paista 4 min., käännä ja anna paistua vielä minuutin verran. Anna makujen imeytyä fileisiin.  
  6. Aseta paistetut fileet kasvispedille. 
  7. Tarjoile vaalean leivän ja valkoviinin kanssa. 
  8. Viinisuositus: puolikuiva Chardonnay 

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ