

Ainekset
- Saimaan Tuore kirjolohifilee 2 kpl.
- 1 fenkoli
- 100 g lehtikaalia
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1,5 rkl voita
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
Ohje
- Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Paista fenkoli öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja 1 rkl sitruunamehulla. Levitä ½ rkl hunajaa paistetulle siivuille. Karamellisoi viipaleita pannulla välillä sekoittaen.
- Lisää pannulle 1 rkl voita ja varrestaan revityt lehtikaalin lehdet. Sekoita keskilämmöllä, kunnes lehtikaali pehmennyt. Lisää 1 rkl sitruunamehua ja loppu hunaja, mausta tarvittaessa suolalla.
- Siirrä paistetut kasvikset tarjoiluastialle.
- Lisää ½ rkl voita pannulle, sekoita pannulla olevien mausteiden kanssa.
- Aseta kalafileet pannulle nahka alaspäin. Mausta suolalla. Paista 4 min., käännä ja anna paistua vielä minuutin verran. Anna makujen imeytyä fileisiin.
- Aseta paistetut fileet kasvispedille.
- Tarjoile vaalean leivän ja valkoviinin kanssa.
- Viinisuositus: puolikuiva Chardonnay
Recent Comments