fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

Ylioppilasjuhlat à la Grillimestarit Teresa Välimäki

LÄMMIN MUNAKOISO-PERUNASALAATTI

1 munakoiso
10 uutta perunaa
1 punasipuli
2 rkl timjamia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
öljyä vuokaan

PEPSI MAX -KASTIKE

1 dl Pepsi MAX -juomaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
2 tl savuchilitahnaa
puolikas tuore chili
ripaus suolaa

KERMAINEN SIENIMUHENNOS

150 g sieniä
1,5 dl Juustoportti kuohukermaa
1 punasipuli
2 rkl sitruunan mehua
3 rkl tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Juustoportti kirnuvoita paistamiseen

KOKO KESÄN JUHANNUSKIRJOLOHI

1 Saimaan Tuore kirjolohifilee
1 valkosipulinkynsi
1 tl savuchilitahnaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
timjamia hienonnettuna

KREIKAN MUMMUN MINTTUKURKUT

puolikas kurkku kuutioina
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl öljyä
puolikkaan sitruunan mehu
minttua ja tilliä hienonnettuna

Ohje

  1. Pilko munakoiso-perunasalaattiin munakoiso, perunat ja punasipuli. Lisää suola ja mustapippuri ja laita öljytyssä vuoassa grillille kypsymään. Sekoita välillä. Lisää hienonnettu timjami, kun perunat ovat kypsyneet. Odota, että myös timjamit ovat pehmenneet.
  2. Sekoita Pepsi MAX -kastikkeen aineet ja anna kiehua grillillä kunnes kastike on siirappimainen.
  3. Viipaloi sienimuhennokseen sienet ja punasipuli. Laita pannulle kirnuvoita ja anna sen lämmetä, lisää sienet ja sipuliviipaleet. Sekoita välillä. Kun sienet ja sipulit ovat paistuneet sopivasti, lisää kerma, sitruunan menu, tilli, suola ja pippuri.
  4. Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi raikkaaseen kurkkusalaattiin. Lisää suola, sokeri, etikka, öljy sekä hienonnetut minttu ja tilli. Sekoita ja aseta sivummalle odottamaan.
  5. Leikkaa kirjolohifileen pintaan viillot. Hiero valkosipulia kalaan, voitele filettä savuchilitahnalla, ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia. Voitele kalalle vuoka ja laita kala vuoassa grillille paistumaan.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ