4 henkilölle
30 min
Helppo
Ainekset
- Tuore kirjolohen fileejauheliha 280 g
- 4 keskikokoista kiinteää perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- pari lohkoa sitruunaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl ruokakermaa tai maitoa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 6 maustepippuria
- 3 laakerinlehteä
- tuoretta tilliä
- 7 dl vettä
Ohje
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Silppua puolet sipulista.
- Sulata voi yhdessä öljyn kanssa kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset ja kuullota ne miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 5-7 minuuttia.
- Lisää kattilaan vesi, pippurit, laakerinlehdet ja ½ tl suolaa. Anna kiehua 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Mausta fileejauheliha suolalla sekä ripauksella mustapippuria ja lisää pieneksi pilkottu sipulin puolikas. Sekoita hyvin.
- Lisää kiehuvaan keittoon teelusikoilla avustaen jauhelihapalloja. Anna keiton kiehua hetken verran.
- Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
- Lisää tuoretta tilliä ja maista.
- Mausta haluttaessa sitruunan mehulla.
Recent Comments