fbpx

Kerro kaverillekin!

4 henkilölle
30 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

Ainekset

  • Tuore kirjolohen fileejauheliha 280 g
  • 4 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • pari lohkoa sitruunaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl ruokakermaa tai maitoa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 6 maustepippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • tuoretta tilliä
  • 7 dl vettä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Silppua puolet sipulista.
  2. Sulata voi yhdessä öljyn kanssa kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset ja kuullota ne miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 5-7 minuuttia.
  3. Lisää kattilaan vesi, pippurit, laakerinlehdet ja ½ tl suolaa. Anna kiehua 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  4. Mausta fileejauheliha suolalla sekä ripauksella mustapippuria ja lisää pieneksi pilkottu sipulin puolikas. Sekoita hyvin.
  5. Lisää kiehuvaan keittoon teelusikoilla avustaen jauhelihapalloja. Anna keiton kiehua hetken verran.
  6. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
  7. Lisää tuoretta tilliä ja maista.
  8. Mausta haluttaessa sitruunan mehulla.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ