fbpx

Kerro kaverillekin!

60 min

Kerro kaverillekin!

Hilkka-mummon majoneesilohi à la Grillimestarit Risto Mikkola

Vuohenmaidossa haudutettu kvinoapuuro

1,5 dl kvinoaa
1,5 dl Juustoportti luomu vuohenmaitoa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl rypsiöljyä
hunajaa
rakuunaa

Pikamajoneesi

1 kananmuna
2 rkl Dijon sinappia
1 tl sokeria
3 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa

Ryöpätyt ja paahdetut kurpitsansiemenet

1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl vettä
rosepippuria

Pikamajoneesi-kermaviilipavut

vihreitä tuoreita papuja
2 rkl Juustoportti pehmeä kermaviiliä
2 rkl pikamajoneesia
ruohosipulia
kevätsipulia
suolaa
mustapippuria
vettä

Hiillostunut Halla-juusto

1 pkt Juustoportti Halla-juustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
lehtipersiljaa

Majoneesi-kirjolohifileet

1 pkt Saimaan Tuore kirjolohifilee perhepakkaus
suolaa
pikamajoneesia

OHJE

  1. Kaada kasariin rypsiöljyä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kun rypsiöljy kiehuu, lisää kvinoa. Sekoita. Lisää vuohenmaito. Anna kiehua grillissä kunnes kvinoa on kypsää. Lisää lopuksi hunaja ja silputtu rakuuna.
  2. Riko kananmuna korkeaan kulhoon (esim. sauvasekoittimen mukana tullut). Lisää Dijon sinappi, sokeri, rypsiöljy, valkoviinietikka ja suola. Aseta sauvasekoitin kannun ehkä kulho/astia? pohjalle ja käynnistä se. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylös. Pikamajoneesi on valmis.
  3. Kaada kasariin vettä ja lisää kurpitsansiemenet. Laita kasari grilliin. Kun kurpitsansiemenet ovat valmiit, siivilöi vesi pois. Öljyä pieni pannu rypsiöljyllä. Laita pannulle ryöpätyt kurpitsansiemenet. Laita pannu grilliin ja paahda siinä kurpitsansiemenet. Lisää lopuksi rosepippuria.
  4. Leikkaa vihreiden papujen päät irti. Kaada kasariin vettä, laita kasari grilliin. Kun vesi kiehuu, ryöppää pavut vedessä. Nostele pavut pois vedestä ja laita ne kuumalle grillipannulle noin 5 minuutiksi.
  5. Laita kulhoon kermaviili, pikamajoneesi, pilkottu ruohosipuli ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Lisää kulhoon vihreät pavut. Sekoita.
  6. Leikkaa Halla-juusto viipaleiksi. Huuhtele viipaleet vedessä. Laita juustoviipaleet grilliin grillihiilien päälle. Anna olla siellä noin 2 min. Mausta juusto oliiviöljyllä, mustapippurilla ja lehtipersiljalla.
  7. Ota pakkauksesta 2 kirjolohifileetä. Ripottele fileiden pinnalle suolaa. Leikkaa fileet kahteen annospalaan. Sudi kirjolohifileiden päälle pikamajoneesia. Ripottele päälle mustapippuria. Laita kirjolohifileet grilliin kypsymään.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ