4 henkilölle
20 min
AINEKSET
- 300 g spagettia
- 2 keltasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 280 g kirjolohen fileejauhelihaa (Saimaan Tuore)
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 400 g säilyketomaatteja
- 1 dl vettä säilykepurkin huuhtelemiseen
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1/2 tl sokeria
- 3/4 tl suolaa
- (1 dl pastan keitinvettä)
- pinnalle basilikaa ja mustapippuria, jos haluat
Ohje
- Keitä spagetti pureskeltavan kypsäksi suolatussa vedessä. Yleensä pakkauksen keittoaikaa hiukan lyhyempi aika riittää.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa.
- Lisää kirjolohen jauheliha ja valkosipuli. Paista noin viisi minuuttia.
- Lisää punaviinietikka ja odota, että se haihtuu. Lisää sitten säilyketomaatit (muista huuhdella purkki pannulle!), timjami, oregano, sokeri ja suola. Keitä kasaan muutama minuutti.
- Säästä tilkka spagetin keitinvettä ja valuta pasta lävikössä. Lisää pasta pannulle ja sekoita. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää tilkka keitinvettä.
- Lisää päälle basilikaa ja mustapippuria, jos haluat. Syö heti.
Recent Comments