fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

AINEKSET:

600 g Saimaan Tuore -kirjolohifileettä

Marinadi kalalle

2 rkl oliiviöljyä + 2 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa + 1 tl paprikajauhetta

Grillikasvikset:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
200 g uusia porkkanoita
250 g makeita kirsikkatomaatteja
100 g retiisejä

Marinadi kasviksille:

3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
½ tl timjamia ja rosmariinia
ripaus suolaa ja pippuria

Tsatsiki

(valmis sopii myös hyvin)
2 dl turkkilaista tai maustamatonta kaurajogurttia
150 g kurkkua
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa ja mustapippuria
¼ dl tuoreyrttejä (esim. kevätsipulia, tilliä)

OHJE:

  1. Viipaloi munakoiso, kesäkurpitsa ja retiisit
  2. Marininoi kala ja kasvikset. Anna maustua 30 min.
  3. Valmista tsatsiki: raasta kurkku, valuta ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset. Anna maustua jääkaapissa.
  4. Grillaa kasvikset ja kirjolohi miedolla lämmöllä välillä kääntäen 15-20 min. Tarjoile tsatsikin kanssa.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ