Kerro kaverillekin!

60 min

Kerro kaverillekin!

Kevään ja kesän juhlapöytien suolainen kaunotar!

Savukirjolohivoileipäkakku on täydellinen lisä keväiseen brunssiin tai kesän juhlapöytään. Kolme kerrosta perunarieskaa, leppäsavustettua Saimaan Tuoreen kirjolohta, raikkaita kasviksia ja tilliä – koko komeus viimeistellään herneversoilla.

Valmista etukäteen, tarjoile viileänä ja katso kun pala katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “mansikkakakku”.

8 palaa / 1,8 kg 
Valmistusaika: 1h / yön yli 

Ainekset: 

  • Saimaan Tuore leppäsavustettu kirjolohifilee 200 g 
  • 3 isoa perunarieskaa 
  • 200 g kurkkua 
  • 150 g retiisiä 
  • 200 g viinirypäleitä 
  • 150 g maustekurkkuja 
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa 
  • 250 g tsatsikia 
  • kourallinen tilliä 
  • herneenversoja koristeluun 

Ohje: 

  1. Leikkaa kasvikset ohueksi siivuiksi. Silppua tilli. Puolita viinirypäleet. 
  2. Murenna savukala. Jätä muutama palaa koristeluun. 
  3. Sekoita tuorejuusto ja tsatsiki. Levitä noin 1/3 seosta ensimmäiselle perunarieskalle. Lisää siihen retiisi- ja tuorekurkkuviipaleet vuoronperään. Levitä puolet savukalamurusta kasvisten päälle, sekä puolet tillistä. 
  4. Lisää viinirypälepuolikkaat ja maustekurkkusiivut vuoronperään kalan päälle. Lisää hieman kastiketta. 
  5. Laita toinen rieska päälle ja painele kevyesti. Lisää samat lisukkeet. Aseta viimeinen rieska ja levitä loput kastikeseosta. Koristele savukalalla, retiiseillä ja herneversoilla. 
  6. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.  

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ