
Kevään ja kesän juhlapöytien suolainen kaunotar!
Savukirjolohivoileipäkakku on täydellinen lisä keväiseen brunssiin tai kesän juhlapöytään. Kolme kerrosta perunarieskaa, leppäsavustettua Saimaan Tuoreen kirjolohta, raikkaita kasviksia ja tilliä – koko komeus viimeistellään herneversoilla.
Valmista etukäteen, tarjoile viileänä ja katso kun pala katoaa lautaselta ennen kuin ehdit sanoa “mansikkakakku”.
8 palaa / 1,8 kg
Valmistusaika: 1h / yön yli
Ainekset:
- Saimaan Tuore leppäsavustettu kirjolohifilee 200 g
- 3 isoa perunarieskaa
- 200 g kurkkua
- 150 g retiisiä
- 200 g viinirypäleitä
- 150 g maustekurkkuja
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 250 g tsatsikia
- kourallinen tilliä
- herneenversoja koristeluun
Ohje:
- Leikkaa kasvikset ohueksi siivuiksi. Silppua tilli. Puolita viinirypäleet.
- Murenna savukala. Jätä muutama palaa koristeluun.
- Sekoita tuorejuusto ja tsatsiki. Levitä noin 1/3 seosta ensimmäiselle perunarieskalle. Lisää siihen retiisi- ja tuorekurkkuviipaleet vuoronperään. Levitä puolet savukalamurusta kasvisten päälle, sekä puolet tillistä.
- Lisää viinirypälepuolikkaat ja maustekurkkusiivut vuoronperään kalan päälle. Lisää hieman kastiketta.
- Laita toinen rieska päälle ja painele kevyesti. Lisää samat lisukkeet. Aseta viimeinen rieska ja levitä loput kastikeseosta. Koristele savukalalla, retiiseillä ja herneversoilla.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Recent Comments