fbpx

Kerro kaverillekin!

5 henkilölle
60 min

Kerro kaverillekin!

Kirjolohimureke tuorejuustotäytteellä.

Mureke kuin kakku! Kirjolohimureke tuorejuustotäytteellä on mainio valinta alkupalapöytään. Kauniin kullanruskean pinnan alta löytyy pehmeä ja maukas kirjolohi-tuorejuustotäyte, joka hurmaa mehevyydellään.

Ainekset

  • Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280 g 
  • 1 punasipuli 
  • 1 kananmuna 
  • 3 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita 
  • 100 g tuorejuustoa (yrtti) 
  • 1/3 tl suolaa 
  • ripaus mustapippuria 
  • Koristeluun
  • oliiveja, rucolaa, granaattiomenan siemeniä 
  • Kuivakakkuvuoka (mieluummin silikoninen) 

Ohje: 

  1. Lisää kirjolohen fileejauhelihaan aurinkokuivattuja tomaatteja, pilkottu punasipuli, kananmuna ja mausteet. Sekoita.  
  2. Voitele uunivuoka ja ripottele runsaasti ruis-, korppu- tai maissijauhoja.  
  3. Levitä puolet jauhelihataikinasta vuokaan. Lusikoi tuorejuusto jauhelihan päälle. 
  4. Lisää loput jauhelihataikinaa. Paista 175 °C uunissa n. 30 min.  
  5. Nosta mureke uunista ja anna jäähtyä.  
  6. Irrota murekkeen reunat varovasti esim. voiveitsellä vuoasta. 
  7. Siirrä mureke tarjoiluvadille ja koristele rucolalla, oliiveilla ja granaattiomena siemenillä. 
  8. Tarjoile maukkaana alkupalana. 

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ