5 henkilölle
60 min
Kirjolohimureke tuorejuustotäytteellä.
Mureke kuin kakku! Kirjolohimureke tuorejuustotäytteellä on mainio valinta alkupalapöytään. Kauniin kullanruskean pinnan alta löytyy pehmeä ja maukas kirjolohi-tuorejuustotäyte, joka hurmaa mehevyydellään.
Ainekset
- Saimaan Tuore kirjolohen fileejauheliha 280 g
- 1 punasipuli
- 1 kananmuna
- 3 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
- 100 g tuorejuustoa (yrtti)
- 1/3 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- Koristeluun:
- oliiveja, rucolaa, granaattiomenan siemeniä
- Kuivakakkuvuoka (mieluummin silikoninen)
Ohje:
- Lisää kirjolohen fileejauhelihaan aurinkokuivattuja tomaatteja, pilkottu punasipuli, kananmuna ja mausteet. Sekoita.
- Voitele uunivuoka ja ripottele runsaasti ruis-, korppu- tai maissijauhoja.
- Levitä puolet jauhelihataikinasta vuokaan. Lusikoi tuorejuusto jauhelihan päälle.
- Lisää loput jauhelihataikinaa. Paista 175 °C uunissa n. 30 min.
- Nosta mureke uunista ja anna jäähtyä.
- Irrota murekkeen reunat varovasti esim. voiveitsellä vuoasta.
- Siirrä mureke tarjoiluvadille ja koristele rucolalla, oliiveilla ja granaattiomena siemenillä.
- Tarjoile maukkaana alkupalana.
Recent Comments