fbpx

Kerro kaverillekin!

3-4 henkilölle
45 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

Grillatut kirjolohivartaat

4-5 annosta (10 varrasta)
Valmistusaika: 45 min.

Ainekset:

Saimaan Tuore kirjolohifilee Perhepakkaus
10 varrastikkua
1 sitruuna
250 g kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 kesäkurpitsa

Marinadi:

1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl soijakastiketta
musta pippuria ja suolaa maustamiseen

OHJE

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä vähintään kymmenen minuuttia, jotta tikut eivät syty tuleen. Metallisia varrastikkuja ei tarvitse liottaa.
  2. Leikkaa nahattomat kalafileet 2 cm suikaleiksi ja mausta: ½ tl suolaa, purista puolen sitruunan mehu, ripaus mustapippuria
  3. Pilko paprikat ja sipuli noin 4 cm paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa hyvin ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Lisää astiaan kokonaiset kirsikkatomaatit.
  4. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, purista loppu sitruuna. Lisää marinadi kasviksiin ja sekoita hyvin. Yhdistä kasvikset ja kala.
  5. Anna maustua 15 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
  6. Pujota kalat ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä.
  7. Tarjoille kirjolohivartaat raikkaan salaatin ja rapean patongin kanssa.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ