Back to 80´s smetanalohi
SMETANALOHI
1 Saimaan Tuore lohifilee
2 dl Juustoportti pehmeä smetana
1 rkl hunajaa
1 tl savuchilitahnaa
2 rkl sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
tilliä hienonnettuna
PARSAKAALI
400 g parsakaalia
öljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
MUSTIKKA-FENKOLISALSA/SALAATTI
150 g pensasmustikkaa
½ salottisipuli
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
½ chili
1 fenkoli
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
salaattia
PINAATTIMUHENNOS
1 ps pinaattia
1 salottisipuli
Juustoportti kirnuvoita
1 dl Juustoportti pehmeä turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
GRILLATTU KURKKU
½ kurkku
JÄLKIRUOKA
Hasselpähkinätoska
0,5 dl sokeria
hasselpähkinärouhetta
50 g Juustoportti kirnuvoita
2 rkl hunajaa
Kermaviilikastike
2 dl Juustoportti pehmeä kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
raastettua sitruunankuorta
1 rkl sokeria
ripaus mustapippuria
Ohje
- Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi.
- Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.
- Aseta lohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään.
- Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.
- Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.
- Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.
- Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia. Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike.
- Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.
Recent Comments