fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

Back to 80´s smetanalohi

SMETANALOHI

1                   Saimaan Tuore lohifilee

2 dl               Juustoportti pehmeä smetana

1 rkl              hunajaa

1 tl                savuchilitahnaa

2 rkl              sitruunamehua

                      raastettua sitruunankuorta

                      öljyä

                      ripaus suolaa

                      ripaus mustapippuria

                      tilliä hienonnettuna

PARSAKAALI

400 g            parsakaalia

                      öljyä

                      suolaa ja mustapippuria maun mukaan

MUSTIKKA-FENKOLISALSA/SALAATTI

150 g            pensasmustikkaa

½                  salottisipuli

2 rkl              öljyä

1 rkl              sitruunamehua

½                  chili

1                   fenkoli

1 tl                hunajaa

                      suolaa ja mustapippuria maun mukaan

                      salaattia

PINAATTIMUHENNOS

1 ps              pinaattia

1                   salottisipuli

                      Juustoportti kirnuvoita

1 dl               Juustoportti pehmeä turkkilaista jogurttia

                      ripaus suolaa

                      ripaus mustapippuria

GRILLATTU KURKKU

½                  kurkku

JÄLKIRUOKA

Hasselpähkinätoska

0,5 dl            sokeria

                      hasselpähkinärouhetta

50 g              Juustoportti kirnuvoita

2 rkl              hunajaa

Kermaviilikastike

2 dl               Juustoportti pehmeä kermaviiliä

2 rkl              sitruunamehua

                      raastettua sitruunankuorta

1 rkl              sokeria

                      ripaus mustapippuria

Ohje

  1. Suolaa kala ja öljyä grillille sopiva vuoka valmiiksi.
  2. Sekoita kulhossa smetana, hunaja, suola, pippuri, chilitahna, sitruunamehu, raastettu sitruunankuori ja hienonnettu tilli.
  3. Aseta lohifilee vuokaan ja kaada smetanakastike päälle. Laita grillille kypsymään.
  4. Laita pilkottu parsakaali kasariin, pyöräytä öljyssä ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria. Jätä grillille kypsymään.
  5. Laita pinaattimuhennosta varten kirnuvoita kuumentumaan pannulle. Lisää pilkotut pinaatit ja salottisipuli pannulle ja hetken kuluttua jugurttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen hautua.
  6. Puolita pensasmustikat kulhoon salsaa varten. Lisää kulhoon pilkottu salottisipuli, tuore chili, viipaloitu fenkoli, öljy, sitruunamehu, suola, pippuri, hunaja ja pilkottu salaatti.
  7. Tee jälkiruoka valmiiksi. Sekoita kulhossa kermaviilikastikkeen ainekset eli kermaviili, sitruunamehu, raastettu sitruunakuori, sokeri ja mustapippuri. Laita pannulle hasselpähkinärouhetta, sokeria, kirnuvoita ja hunajaa. Anna hasselpähkinätoskan kiehua 5-10 minuuttia. Laita kulhoon mustikat, päälle hasselpähkinätoska ja kermaviilikastike.
  8. Viipaloi puolikas kurkku ja grillaa viipaleet kunnes ne ovat saaneet väriä.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ