ARTIKKELIT
Kirjolohta pannulla vai uunissa? Näin...
Kirjolohi on helppo ja monipuolinen kala, joka taipuu moneen – mutta mikä on paras tapa kypsentää...
read moreMitsubishi Corporation sijoittaa Finn...
Sijoituksen tarkoituksena on edistää kestävää, tehokasta ja ympäristöystävällistä kalantuotantoa...
read moreOlemme mukana Ruokamessuilla 19.-21.4...
Ruokamessut 24 kutsuu koolle ruoan ja juoman ystävät! Uusi ruoka- ja juoma-alan suurtapahtuma,...
read moreFinnforelin aurinkovoimala laajenee
Varkaudessa Finnforelin kalankasvattamolla vuodesta 2020 asti käytössä ollut aurinkovoimalan kapa...
read moreFinnforel, Alltech ja Heino Group ost...
Suomalainen kalojen kiertovesikasvatukseen ja kiertotalouteen erikoistunut Finnforel ostaa yhdess...
read moreFinnforelin kirjolohelle vastuullisen...
Varkautelainen kiertovesimenetelmällä kalaa kasvattava, ekologisen ja vastuullisen...
read moreFinnforelin tuotanto-kapasiteetti kol...
Finnforel on kasvattanut kotimaista kirjolohta ympäristöystävällisesti ja kestävällä tavalla...
read moreIivo Niskanen ja Saimaan Tuore yhteis...
Kaksinkertainen olympiavoittaja, maastohiihtäjä Iivo Niskanen ja Saimaan Tuore lyövät hynttyyt yh...
read moreOstamalla Saimaan Tuoretta tuet luonn...
Luonnonsuojelujärjestö WWF Suomi on valinnut Saimaan Tuoreen kumppanikseen ensimmäisenä suomalais...
read moreKalat, jotka kasvavat aurinkoenergialla
Saimaan Tuoreen kalat kasvavat katon alla. Eivätkä minkälaisen tahansa katon, vaan katon, joka tu...
read moreKala on lihaa ympäristöystävällisempä...
Ruoka aiheuttaa noin viidesosan ilmastonmuutosta kiihdyttävistä päästöistä, mikä on lähes yhtä pa...
read moreSuomalaisen kalan puolesta, eikä ketä...
Kaleva uutisoi 9.3.2018 Saimaan Tuoreen (Finnforel Oy) uudesta kalankasvatustavasta ja annoskokoi...
read moreVeden viljasta vientituote
Kekseliäät kokeilijat kehittivät 1970-luvulla vesiviljelystä menestyvän elinkeinon Suomessa. Siit...
read moreKalan kuumat trendit
Kala ja kalankasvatus on tärkeässä roolissa, kun mietitään keinoja ruokkia maailman kasvavaa väes...
read moreKirjolohella on kaikki mahdollista
Ruoan moniottelija ja koko kansan tuntema kokki Jyrki Sukula löytää Saimaan Tuoreen kirjolohelle ...
read moreTuoreena tiskiin
Varkaudessa toimiva Finnforel mullistaa suomalaisia kalamarkkinoita tuottamalla kiertovesitekniik...
read moreKanna vastuuta – osta suomalaista kalaa
Maailman luonnonsäätiö WWF opastaa kuluttajat tekemään vastuullisia valintoja kalatiskillä. Vuosi...
read moreKala kulkee jäätävän ketjun ruokapöytään
Kun kala kulkee kalaketjun alusta myyntitiskiin alle +3 asteessa, tuoreudessa ei tapahdu havaitta...
read moreNäistä merkeistä tunnistat tuoreen kalan
Tuore kala ei tuoksu nenään muulle kuin merelle. Sen liha on kimmoisaa. Parhaat päivänsä nähnyt k...
read moreSuomupeitteen alla lymyää terveyspommi
Kala on arvokas proteiininlähde, josta saa välttämättömiä aminohappoja. Rasvainen kala sisältää r...
read moreKasvatettu kirjolohi syö terveellisesti
Kalankasvatuksessa kalalle syötettävä rehu on kaiken keskiössä. Se määrittelee, miten kala kasvaa...
read moreTulevaisuuden eväkäs kasvaa katon alla
Taikasana tempulle on tällä vuosituhannella huimasti kehittynyt kiertovesitekniikka, jonka perusp...
read moreKalankasvatus tuo työtä syrjäseuduille
Kalankasvatus on tänä päivänä huippumoderni, kansantaloudellisesti tärkeä elinkeino. Suomessa toi...
read moreSuomen vanhimmasta ammatista ikuisill...
Suomessa on aina asunut kovia kalastajia. Sen puolesta puhuu Karjalankannakselta vuonna 1913...
read moreKala, joka ruokkii maailman
Maailman kuumimpia kysymyksiä on, millä kasvava väestö ruokitaan? Peltopinta-alaa on nykyisestä v...
read more