fbpx

Kerro kaverillekin!

3 henkilölle
45 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

AINEKSET:

 

Uunikirjolohi:

1 kpl Saimaan Tuore -tuplakirjolohifilee
1 dl Hapankorppua raastettuna
1/2 dl voisulaa
1 dl hienonnettua tilliä
suolaa
mustapippuria

Juuresmuusi:

3 kpl porkkanoita
1 kpl palsternakka
4 kpl maa-artisokkaa
½ dl oliiviöljyä
suolaa
sitruunamehua

Piparjuurijugurtti:

2 dl turkkilaista jugurttia
2 tl dijonsinappia
2 tl piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria
sitruunanmehua

OHJEET:

1. Kuori juurekset ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
2. Sekoita juurekset hienoksi vatkaimella. Lisää oliiviöljyä ja sitruunaa, tarkista suola.
3. Avaa tuplakirjolohifilee leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Sivele kirjolohen pinta voisulalla ja ripottele päälle hapankorppuraastetta sekä tilliä.
5. Paista kala uunissa 200 asteessa 15 min.
6. Sekoita piparjuurijugurtin ainekset keskenään. Tarkista maku.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ