fbpx

Kerro kaverillekin!

< 30 min

Kerro kaverillekin!

Ruispaneroitua kirjolohta, tilli-perunamuusia, tomaatti-sipulisalaattia ja kirjolohenmätiä. Perinteinen panerointi saa suomalaisen twistin, kun käytät ruisjauhoja! Tämä rukiinen panerointi tuo kalaan herkullisen rapean pinnan ja täyteläisen maun.

AINEKSET:

  • 2 kpl Saimaan Tuore -kirjolohta
  • 50 g voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • Panerointiin
  • ½ dl ruisjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl ruisleivästä murskattuja korppujauhoja (tai tavallisia korppujauhoja)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

OHJE:

  1. Laita yhteen lautaselle ruisjauhot, toiseen vatkattu kananmuna ja kolmanteen ruiskorppujauhot, suola, pippuri ja halutessasi yrtit.
  2. Pyöritä kirjolohifileet ensin ruisjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi ruiskorppujauhoissa. Painele kevyesti, jotta panerointi tarttuu hyvin.
  3. Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy.
  4. Nosta kalat pannulle ja paista 2,5 min. per puoli ruskistuneessa voissa.
  5. Koristele annos kirjolohenmädillä.

Tilli-perunamuusi

  • 6 jauhoista perunaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • suolaa

OHJE:

  1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori lämpimänä.
  2. Paseeraa perunat siivilän läpi, lisää oliiviöljy ja tilli. Mausta suolalla.

TOMAATTI-SIPULISALAATTI:

  • 16 kirsikkatomaattia
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

OHJE:

  1. Suikaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna kattilassa vesi, etikka ja sokeri. Kaada liemi sipuleiden päälle ja anna maustua ruoan valmistuksen ajan.
  3. Siivilöi liemi pois ja sekoita sipulit halkaistujen tomaattien ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ