
Ruispaneroitua kirjolohta, tilli-perunamuusia, tomaatti-sipulisalaattia ja kirjolohenmätiä. Perinteinen panerointi saa suomalaisen twistin, kun käytät ruisjauhoja! Tämä rukiinen panerointi tuo kalaan herkullisen rapean pinnan ja täyteläisen maun.
AINEKSET:
- 2 kpl Saimaan Tuore -kirjolohta
- 50 g voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- Panerointiin
- ½ dl ruisjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl ruisleivästä murskattuja korppujauhoja (tai tavallisia korppujauhoja)
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
OHJE:
- Laita yhteen lautaselle ruisjauhot, toiseen vatkattu kananmuna ja kolmanteen ruiskorppujauhot, suola, pippuri ja halutessasi yrtit.
- Pyöritä kirjolohifileet ensin ruisjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi ruiskorppujauhoissa. Painele kevyesti, jotta panerointi tarttuu hyvin.
- Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy.
- Nosta kalat pannulle ja paista 2,5 min. per puoli ruskistuneessa voissa.
- Koristele annos kirjolohenmädillä.
Tilli-perunamuusi
- 6 jauhoista perunaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä
- suolaa
OHJE:
- Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kuori lämpimänä.
- Paseeraa perunat siivilän läpi, lisää oliiviöljy ja tilli. Mausta suolalla.
TOMAATTI-SIPULISALAATTI:
- 16 kirsikkatomaattia
- ½ punasipuli
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
OHJE:
- Suikaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna kattilassa vesi, etikka ja sokeri. Kaada liemi sipuleiden päälle ja anna maustua ruoan valmistuksen ajan.
- Siivilöi liemi pois ja sekoita sipulit halkaistujen tomaattien ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.