2-3 henkilölle
40 min
Helppo
AINEKSET:
Uunikirjolohi:
1 kpl Saimaan Tuore -tuplakirjolohifilee
2 kpl salottisipulia
2 kpl tomaattia
1 kpl ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Palsternakkalohkot:
1-2 kpl palsternakkaa
2 tl tuoretta timjamia
suolaa
oliiviöljyä
Maximilliankastike:
1 dl majoneesia
1 kpl keitetty kananmuna
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl kapriksia
2 rkl ketsuppia
2 rkl hienonnettua hillosipulia
tabascoa
suolaa
mustapippuria
OHJEET:
- Avaa tuplakirjolohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla.
- Viipaloi tomaatit ja sipulit ja levitä toisen fileen päälle. Lisää basilikanlehtiä ja valuta päälle hiukan oliiviöljyä.
- Käännä toinen filee päälle ja laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi.
- Kuori ja lohko palsternakat ja pyörittele ne oliiviöljyssä, mausta suolalla ja timjamilla. Laita uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi.
- Aloita kastike. Raasta kanamuna majoneesin joukkoon, lisää loput aineet ja sekoita.