1-2 henkilölle
20 min
Helppo
AINEKSET:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
½ kpl fenkoli
1 kpl salottisipuli
2 rkl oliiveja
1 tl kapriksia
1 dl tomaattimurskaa
1 kpl valkosipulin kynsi
3 dl kala- tai rapulientä
oreganoa
tuoretta inkivääriä
tabascoa
suolaa
oliiviöljyä
OHJEET:
- Suikaloi fenkoli ja sipuli, viipaloi valkosipulinkynsi. Kuullota oliiviöljyssä.
- Lisää pannulle viipaloidut oliivit, kaprikset, kala/rapuliemi sekä tomaattimurska.
- Anna seoksen hautua, kunnes fenkoli on kypsää. Lisää vettä tarvittaessa.
- Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla.
- Lisää kalat liemeen, kun vihannekset ovat kypsiä.
- Lisää oregano, raastettu inkivääri, tabasco ja tarkista suola.
Tarjoiluehdotus: Nauti keitosta foccacian tai patongin kera.