AINEKSET:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
Fenkoli:
1 kpl fenkoli
oliiviöljyä
½ dl kasvislientä
lehtipersiljaa
appelsiinin kuorta
suolaa
Arancini:
2 dl kylmää risottoa (esim. eilinen)
1 kpl kananmuna
1 dl korppujauhoja
3 dl rypsiöljyä
Sahramikastike:
1 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
sahramia
50 g voita
suola
OHJEET:
1. Lohko fenkoli, pyörittele oliiviöljyssä ja laita kattilaan.
2. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla, lisää kasvisliemi ja suola. Hauduta, kunnes fenkoli on pehmeä. Lisää lehtipersilja ja raastettua appelsiinin kuorta.
3. Aloita arancini pyörittelemällä kosteilla käsillä risotosta kiinteä pallo. Pyörittele pallo rikotussa kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
4. Paista pallot runsaassa kuumassa öljyssä kullanruskeaksi.
5. Aloita kastike sekoittamalla sahrami veteen, lisää sitruunanmehu.
6. Lämmitä kastike kattilassa kuumaksi, ja siirrä sitten pois liedeltä. Lisää voi pieninä kuutioina koko ajan vatkaten. Tarkista suola.
7. Mausta kirjolohifilee suolalla, kuumenna pannu. Lisää pannulle 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä.
8. Paista kala ensin nahkapuolelta n. 3 min. Käännä ja paista 1-2 min. Tarjoile.
Vinkki: voit lisätä kastikkeeseen sinisimpukan lihaa.