AINEKSET:
1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee
Maa-artisokkaa ja yrttejä:
2-3 kpl maa-artisokkaa
½ kpl sipuli
ruohosipulia
lehtipersiljaa
rakuunaa
2 rkl oliiviöljyä
sitruunaa
suolaa
mustapippuria
Katkarapusalsa:
1 dl katkarapuja
1 kpl keitetty kanamuna
1 tl kapriksia
2 rkl ruohosipulia
2 rkl turkkilaista jugurttia
tomaattipyreetä/ketsuppia
suola
mustapippuri
tabascoa
sitruunanmehua
OHJEET:
1. Kuori ja kuutioi maa-artisokka, hienonna sipuli, kuullota hitaasti miedolla lämmöllä ja kypsennä kannen alla.
2. Hienonna kaikki katkarapusalsan ainekset ja sekoita joukkoon jugurtti, tomaattipure, suola, mustapippuri, tabasco ja sitruunan mehua. Tarkista maku.
3. Kun maa-artisokat ovat kypsiä, lisää suola, mustapippuri, raastettua sitruunan kuorta ja hienonnetut yrtit.
4. Mausta kirjolohifilee suolalla ja kuumenna pannu. Lisää pannulle 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä.
5. Paista kala ensin nahkapuolelta n. 3 min. Käännä ja paista 1-2 min. Tarjoile.