fbpx

Kerro kaverillekin!

1 henkilölle
40 min
Helppo

Kerro kaverillekin!

AINEKSET:

1 kpl Saimaan Tuore -kirjolohifilee

Endiivisalaatti:

½ kpl endiivi
1 rkl saksanpähkinää
2 rkl fetakuutioita
2 rkl veriappelsiinin mehua
1 tl sokeria
1 tl dijonsinappia
3 rkl rypsiöljyä

Murskattua perunaa:

2-3 kuorittua perunaa
1 dl rucolaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa

OHJEET:

1. Suikaloi endiivi ja laita jääveteen 15 minuutiksi.
2. Laita perunat keittymään suolalla maustettuun veteen.
3. Lämmitä endiviinisalaattia varten sokeria ja appelsiinimehua kattilassa tai mikrossa, kunnes sokeri sulaa. Lisää dijonsinappi, sekoita joukkoon rypsiöljy.
4. Mursaa saksanpähkinä kevyesti, sekoita feta, pähkinä ja sinappi-öljykastike. Valuta endiivi ja lisää joukkoon.
5. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois, lisää hienonnettu rucola ja oliiviöljyä. Murskaa puukauhalla tai haarukalla ja lisää suola.
6. Mausta kirjolohifilee suolalla. Kuumenna pannu, lisää siihen 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä.
7. Paista kala ensin nahkapuolelta n. 3 min. Käännä ja paista 1-2 min. Tarjoile.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ