1 Saimaan Tuore -kirjolohifilee
1 kananmunan valkuainen
1 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
cayenne-pippuria
sitruunaa
- Poista kirjolohesta nahka, leikkaa paloiksi ja laita kalanpalat tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon suola.
- Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen kananmunan valkuainen ja sen jälkeen kerma.
- Mausta emulsio valkopippurilla, cayenne-pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
- Muotoile kalamassa kahdella vedellä huuhdellulla lusikalla pyöryköiksi.
- Voit hauduttaa pyörykät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (10 min.) tai paistaa pannulla kevyesti öljyssä.
1 dl keitettyjä punaisia linssejä
150 g tuoretta pinaattia
2–3 kevätsipulia
100 g voita
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
- Hienonna huuhdeltu pinaatti ja kevätsipuli.
- Kuullota pinaatti voissa, lisää sipuli ja linssit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla, tarjoile kirjolohipyöryköiden kera.