fbpx

Kerro kaverillekin!

Kerro kaverillekin!

1 Saimaan Tuore -kirjolohifilee
1 kananmunan valkuainen
1 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
cayenne-pippuria
sitruunaa

  1. Poista kirjolohesta nahka, leikkaa paloiksi ja laita kalanpalat tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon suola.
  2. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen kananmunan valkuainen ja sen jälkeen kerma.
  3. Mausta emulsio valkopippurilla, cayenne-pippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
  4. Muotoile kalamassa kahdella vedellä huuhdellulla lusikalla pyöryköiksi.
  5. Voit hauduttaa pyörykät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (10 min.) tai paistaa pannulla kevyesti öljyssä.

1 dl keitettyjä punaisia linssejä
150 g tuoretta pinaattia
2–3 kevätsipulia
100 g voita
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

  1. Hienonna huuhdeltu pinaatti ja kevätsipuli.
  2. Kuullota pinaatti voissa, lisää sipuli ja linssit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla, tarjoile kirjolohipyöryköiden kera.

KOKEILE MYÖS NÄITÄ RESEPTEJÄ