AINEKSET:
1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
Toscanalainen leipäsalaatti:
1 kpl viipale eilistä maalaisleipää
1 kpl tomaatti
½ avomaankurkku
1 rkl hienonnettua punasipulia
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
tabascoa tai punaista mietoa chiliä
OHJE:
1. Halkaise tomaatit ja kurkku, poista siemenet ja laita siemenet sauvasekoittimen kulhoon, lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunanmehua ja mausteet. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
2. Hienonna leipä hienoksi veitsellä, lisää kastike leivän joukkoon ja sekoita. Lisää kosteaan leipäseokseen tomaatit ja kurkut kuutiona, sekä hienonnettu punasipuli ja lehtipersilja. Tarkista maku.
3. Mausta Saimaan tuore -kirjolohi suolalla ja paista nahkapuolelta kevyesti öljytyllä pannulla 4 min ja lihapuolelta 1 min. Poista nahka ja pilko leipäsalaatin päälle.
4. Tarjoile raparperilla maustetun kraanaveden kanssa.