
AINEKSET:
- 2 kpl Saimaan Tuore -kirjolohta
- 50 g voita
- 2 rkl rypsiöljyä
OHJE:
- Sulata voi paistinpannulla ja lisää öljy.
- Nosta kalat pannulle ja paista 2,5 min. per puoli ruskistuneessa voissa. Lisää suola.
LISUKE:
- 6 keitettyjä kotimaisia perunoita
- 10 vihreää papua
- 1 dl vihreitä pakasteherneitä
- tuoretta basilikaa
- tuoretta tilliä
- tuoreita herneenversoja
- oliiviöljyä
- sitruunanmehua
- suolaa
OHJE:
- Halkaise perunat, keitä pavut ja sulata herneet
- Lämmitä perunat, pavut ja herneet oliiviöljyn kera kattilassa. Lisää yrtit ja suola.
- Lisää juuri ennen tarjoilua hiukan sitruunanmehua ja tarjoile.
PIPARJUURI-JOGURTTIKASTIKE:
- 0,5 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl raastettua piparjuurta
- suolaa
- mustapippuria
- (Dijon-sinappia jos löytyy)
Ohje: Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile kylmänä.