AINEKSET:
1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
Marinadi:
1 rkl tyrnimehua
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Nokkoskeitto:
3 dl kulutusmaitoa
1 kpl pieni sipuli
0,5 L pienien nokkosten lehtiä
suola
mustapippuria
nokare voita
muskottipähkinää
OHJE:
1. Poista kalasta nahka ja kuutioi n. 1 cm kuutioksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
3. Sekoita marinadi kirjolohikuutioiden joukkoon anna maustua 10 min.
4. Kuullota sipuli voissa ja lisää nokkosenlehdet. Lisää kuumennettu maito (ei kiehuva). Soseuta keitto, mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
5. Laita marinoitu kirjolohi lautaselle ja kaada kuuma keitto päälle.
Ps. voit valmistaa keiton myös tuoreista peltoherneistä.