AINEKSET:
1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
2 kpl hyvää juureen leivottua maalaisleipää
1 avokado
6 kpl kirsikkatomaatteja
salaattia tai yrttejä
Hernehummus:
100 g pakasteherneitä
1 rkl tahinia
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
½ limen mehu
tabascoa
suolaa
mustapippuria
tilkka vettä
OHJE:
1. Mausta kirjolohi suolalla ja grillaa tai paista 3 min nahkapuolelta ja 2 min lihapuolelta.
2. Nosta kala leikkuulaudalle ja poista nahka.
3. Murra kala leivälle sopiviksi paloiksi.
4. Valmista hummus soseuttamalla raaka-aineet keskenään.
5. Levitä hummus grillatulle leivälle ja leikkaa avokado ja tomaatit päälle. Nosta sitten kypsä kirjolohi leivälle. Kuuntele Kari Rydmannin ”Niin kaunis on maa” ja nauti.