AINEKSET:
1 kpl Saimaan tuore kirjolohifilee
Jogurtilla mehustettu grillisalaatti:
1 kpl gem-salaattia tai lohko varhaiskaalia
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
2 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä, esim. kirveliä, basilikaa, tilliä, rakuunaa
OHJE:
1. Laita metallikulhon pohjalle jogurtti, dijonsinappi, sitruunamehu, suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
2. Mausta kirjolohifilee suolalla ja grillaa nahkapuolelta 3 min, käännä ja grillaa lihapuolelta 2min. Grillaa samalla lohkotut salaatit.
3. Nosta salaatti kulhoon, pyöräytä kastikkeessa, ja tarjoile grillatun kirjolohen ja runsaiden tuoreiden yrttien kera.
4. Ruokajuomaksi sopii kurkkuviipaleilla ja mintulla maustettu kraanavesi.